Sektörel

Gürbağ Grup Cezayir'de konut yapıyor!

Gürbağ Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bağıban, yeni dönemde Şanlıurfa ve Cezayir'de devlet ihalesiyle konut yapacakları, Dohuk'ta 10 bin konutluk projelerinin devam ettiğini söyledi.

Gürbağ Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bağıban, konut sektöründe özellikle Irak'ta kayda değer bir marka olduklarının altını çizdi. 


Yeni dönemde Şanlıurfa ve Cezayir'de devlet ihalesiyle konut yapacakları bilgisini veren Bağıban, ayrıca Kuzey Irak Dohuk'ta 10 bin konutluk projelerinin devam ettiğini söyledi. Söz konusu projenin 6 bin konutluk bölümünün tamamlandığını belirten Bağıban, Şanlıurfa'da ise 2 bin 500 konutluk projede yatırıma başladıklarını açıkladı. Cezayir'de başladıkları projenin ise 5 bin konutluk çok katlı prefabrik bina inşaatı şeklinde tasarlandığı bilgisini veren Bağıban, şöyle devam etti: "Bu projede 10 ila 15 katlı prefabrik binalar kuruyoruz. Cezayir hükümeti halkına ev dağıtmak için ihale açınca bizde katılıp, ihaleyi kazandık. 

Bu proje üç yıl devam edecek ve biz sonraki yıllarda da faaliyetlerimizi orada sürdürmek istiyoruz."


Gürbağ İnşaat'ın toplu konutlar, kültür merkezleri, üniversite ve okullar, spor kompleksleri, endüstriyel tesisler ve prefabrike yapılarla üstyapı hizmeti verdiğini belirten İsmail Bağıban, altyapı kapsamında ise su arıtma tesisleri ve isale hatları, kanalizasyon hatları, barajlar ve sulama kanalları, otoyollar ve köprüler, köprülü kavşaklar, tünel ve metro projelerinde yer aldıklarını bildirdi. Gürbağ Prefabrik'in ise 23 yıllık bir firma olduğunu söyleyen Bağıban, burada yıllık cirolarının 150 milyon lirayı bulduğunu kaydetti.


Firmalarının 2014 yılında parke taşı üretmeye başladığını hatırlatan Bağıban, "2015 yılında ise bims üretmeye başladık. Yine, betonarme elektrik direği üretim tesisi araştırması yapıyoruz. Bu ürünle ilgili planlarımızı yılın ilk çeyreğinde hayata geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 


Merkezi Ankara'da bulunan ve grup şirketlerinde toplam 3 bin kişiyi istihdam eden Gürbağ Grup'un bünyesinde Gürbağ İnşaat, Gürbağ Prefabrik, Tambağ İnşaat, Ohitan ve Mim Mühendislik olmak üzere beş firma faaliyet gösteriyor.


Dünya


Haber Yeni Akit'te şöyle yer aldı;


Merkezi Ankara'da bulunan ve bugün itibarıyla grup şirketlerinde toplam 3 bin kişiyi istihdam eden Gürbağ Grup'un bünyesinde Gürbağ İnşaat, Gürbağ Prefabrik, Tambağ İnşaat, Ohitan ve Mim Mühendislik olmak üzere beş firma faaliyet gösteriyor. Gürbağ Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bağıban, konut sektöründe özellikle Irak'ta kayda değer bir marka olduklarının altını çizdi. Yeni dönemde Şanlıurfa ve Cezayir'de devlet ihalesiyle konut yapacakları bilgisini veren Bağıban, ayrıca Kuzey Irak Dohuk'ta 10 bin konutluk projelerinin devam ettiğini söyledi. Söz konusu projenin 6 bin konutluk bölümünün tamamlandığını belirten Bağıban, Şanlıurfa'da ise 2 bin 500 konutluk projede yatırıma başladıklarını açıkladı. Cezayir'de başladıkları projenin ise 5 bin konutluk çok katlı prefabrik bina inşaatı şeklinde tasarlandığı bilgisini veren Bağıban, şöyle devam etti: "Bu projede 10 ila 15 katlı prefabrik binalar kuruyoruz. Cezayir hükümeti halkına ev dağıtmak için ihale açınca bizde katılıp, ihaleyi kazandık. 

Bu proje üç yıl devam edecek ve biz sonraki yıllarda da faaliyetlerimizi orada sürdürmek istiyoruz." Gürbağ İnşaat'ın toplu konutlar, kültür merkezleri, üniversite ve okullar, spor kompleksleri, endüstriyel tesisler ve prefabrike yapılarla üstyapı hizmeti verdiğini belirten İsmail Bağıban, altyapı kapsamında ise su arıtma tesisleri ve isale hatları, kanalizasyon hatları, barajlar ve sulama kanalları, otoyollar ve köprüler, köprülü kavşaklar, tünel ve metro projelerinde yer aldıklarını bildirdi. Gürbağ Prefabrik'in ise 23 yıllık bir firma olduğunu söyleyen Bağıban, burada yıllık cirolarının 150 milyon lirayı bulduğunu kaydetti. Firmalarının 2014 yılında parke taşı üretmeye başladığını hatırlatan Bağıban, "2015 yılında ise bims üretmeye başladık. Yine, betonarme elektrik direği üretim tesisi araştırması yapıyoruz. Bu ürünle ilgili planlarımızı yılın ilk çeyreğinde hayata geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 



Yeni Akit