29 / 04 / 2024

Gurbetçiler emlak yatırımlarını askıya aldı!

Gurbetçiler emlak yatırımlarını askıya aldı!

Gurbetçiler önceki yıllarda emlak alanında ciddi bir yatırım yaparken bu yıl ülkede yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminden dolayı yatırımlarını askıya aldı.




Gurbetçiler önceki yıllarda emlak alanında ciddi bir yatırım yaparken bu yıl ülkede yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminden dolayı yatırımlarını askıya aldı. Gurbetçi vatandaşların tatilleri boyunca memleketlerine gelerek ekonomiye ciddi bir hareketlilik kattığı biliniyor. Bu hareketlilikten her sektör gibi emlak sektörü de payına düşeni alırdı. Bu yıl da büyük umutlar ile gurbetçiler beklendi.

Ancak bu yıl darbe teşebbüsü nedeniyle beklenen emlak yatırımı yaşanmadı. Gurbetçi vatandaşların emlak yatırımları çok düşük seviyelerde kaldı. Yaşanılan bu durgunluk sektörü etkiledi.

Küçük Evler Ön Planda

Aksaray’da 85 bin liradan 450 bin liraya kadar konut bulmanın mümkün olduğunu ifade eden Eskil Emlak yetkilisi Ahmet Dalkılıç, bu yıl gurbetçilerin yatırım yapmadığını söyledi. Aksaray’da özellikle orta seviyedeki vatandaşlara hitap edecek konutu bulmanın zor olduğunu aktaran Dalkılıç, “Aksaray’da küçük daireler yani 1+1 ve 2+1 evlere çok ilgi var. Müteahhitlerimiz ise daha çok büyük evlere yöneliyor. 3+1 ve 4+1 evlerin fiyatlarının yüksek olmasından dolayı talep biraz daha az oluyor.” Önümüzdeki yıllarda müteahhitlerin de 1+1 ve 2+1 evlere yöneleceğini düşündüğünü ifade eden Dalkılıç, bu yıl konut satışlarında bir düşüş olduğunu söyledi. Dalkılıç, özellikle gurbetçilerin yatırım yapmaktan kaçındıklarını belirterek, bu yıl daha çok köylerde yaşayan vatandaşların ve memurların ev aldıklarını sözlerine ekledi. 


Aksaray Portal



Geri Dön