Genel

Gürgen Öz: Her boş alana AVM mi dikmek lazım

Çevre için özel bir etkinlikte bulunmadım ama öyle bir talep olursa seve seve gönüllü olurum. Ben Zonguldak'ta yeşilliğin fışkırdığı bir yerde büyüdüm, doğada büyümenin bir çocuğun ruh

Çevre için özel bir etkinlikte bulunmadım ama öyle bir talep olursa seve seve gönüllü olurum. Ben Zonguldak'ta yeşilliğin fışkırdığı bir yerde büyüdüm, doğada büyümenin bir çocuğun ruhuna ne kadar iyi geldiğini biliyorum. İleride bir çocuğum olursa kesinlikle onun da doğada büyümesini sağlayacağım. Türkiye'de çorak, yeşilden yoksun alanlar görüyoruz, buna bakarak büyüyen insanın ruhu bir süre sonra negatife döner.

Her yeşil alana siteler kurarak çevreye büyük haksızlık yapıyoruz. Avrupa'da şehrin merkezinde parklar var. Berlin'de Londra'da sincaplarla insanlar iç içe. Yeşil  alanları artırmak yerine üçüncü köprüyü yapıp da ormanlan kesmek bana barbarca geliyor. Farkındalık düzeyimizi arttırmamız lazım. Günlük yaşantımda her şeyi tasarruflu kullanıyorum. Örneğin gereksiz kağıt israfında bulunmuyorum. Bir kağıda not yazıyorsam, boş kalan yerlerini de değerlendiriyorum.
Hürriyet