Kent Haberleri

Gürsel Aksel Tesisleri'nde yıkım başladı!

Aralık ayı başında Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın da devreye girmesiyle Göztepe Stadı'nın yapımı için istimlak sorunu çözülmüş, kulübe yıkım kararı ulaşmıştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2014'te yapılan ihale sonucu stat yapımını üstlenen DOYAP Yapı A.Ş., dün Gürsel Aksel Tesisleri'nde yıkım çalışmalarına başladı. İlk olarak tesis içindeki halı sahaların yıkım işlemlerine başlanırken pazartesi günü ana sahanın sökümü yapılacak. Yıkım çalışmalarının 1 ayda tamamlanıp, stat inşaatına başlanması bekleniyor. 


Sabah Egeli


Haber İzmir 9 Eylül Gazetesi'nde şöyle yer aldı

Gürsel Aksel Tesisleri'nde yıkım başladı!

Göztepe'ye yapılacak yeni stat için ilk somut adım atıldı, Gürsel Aksel Tesisleri'nde yıkım başladı. Sarı kırmızılı takımın uzun zamandır beklediği yeni stadyumun inşa edileceği tesislerde halı sahalar ve tel örgüler söküldü, kepçeler araziye girdi. Stat yapımını üstlenen DOYAP Yapı A.Ş'ye ait araçların tesislere yerleştirilmesiyle yaklaşık 1 ayda yıkımın tamamlanacağı açıklandı.

Tesiste pazartesi günü ana sahadaki suni çimlerin söküleceği ifade edildi. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Bu haber Haber Expres Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Göztepe'ye yapılacak yeni stat için ilk somut adım atıldı, Gürsel Aksel Tesisleri'nde yıkım başladı


Sarı kırmızılı takımın uzun zamandır beklediği yeni stadyumun inşa edileceği tesislerde halı sahalar ve tel örgüler söküldü, kepçeler araziye girdi. Stat yapımını üstlenen DOYAP Yapı A.Ş'ye ait araçların tesislere yerleştirilmesiyle yaklaşık 1 ayda yıkımın tamamlanacağı açıklandı. Tesiste pazartesi günü ana sahadaki suni çimlerin söküleceği ifade edildi. 21 bin kapasiteli olması beklenen stadın temeli ocak ayının sonlarına doğru atılacak. Tesis bünyesindeki Bülent Özkul Spor Salonu ise mayıs ayında yıkılacak.


Başkan vekili Talat Papatya, Göztepe'nin 2 sene sonra modern bir stada kavuşacağını söyledi. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın da devreye girmesiyle Göztepe Stadı'nın yapımı için istimlak sorununun çözülmeye başlandığını hatırlatan Papatya, "Artık en hızlı şekilde çalışmalar sürecek. Göztepe taraftarı kendi mabedlerine kavuşacak" diye konuştu.


Göztepe'nin efsane kadrosu, A takım, altyapı oyuncuları ve hentbolcuları geçtiğimiz haftalarda Gürsel Aksel Tesisleri'ne gelerek veda töreni düzenlemişti.



Haber Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Göztepe'ye, yapılacak yeni stadın inşa edileceği emektar tesiste yıkım için hazırlıklar başladı. Göztepe'ye yapılacak yeni stad için Gürsel Aksel Tesisleri'nde iş makineleri çalışmalara başladı. Yeni stadyumun inşa edileceği tesislerde halı sahalar ve tel örgüler sökülürken, stadın zeminindeki suni çim de iş makineleri tarafından kaldırılmaya başlandı. 


TEMEL OCAKTA 

Stad yapımını üstlenen DOYAP Yapı A.Ş'ye ait araçların tesislere yerleştirilmesiyle çalışmaları başlanan 21 bin kapasiteli stadın temelinin ocak ayının sonlarına doğru atılacağı belirtildi. Tesis bünyesindeki Bülent Özkul Spor Salonu ise mayıs ayında yıkılacak. 


Habertürk Egeli


Haber Hürriyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'nde yeni stat çalışmalarında ilk somut adım atıldı. PTT 1. Lig'deki maçlarını göçebe şeklinde oynayan Göztepe'nin yeni stadının temeli ocak ayında atılacak. Yeni tesis için ilk çalışma Gürsel Aksel'de start aldı. İnşaatı yapacak firmanın kepçeleri araziye girdi, sökümlere başladı. 


GÖZTEPE'ye yeni stat için ilk çalışma dun inşaat tornasının araçlarının Gürsel Aksel Tesisleri ne girmesiyle başladı. Sarı kırmızılıların uzun suredir beklediği yem stadın inşa edileceği tesislerde kepçeler araziye girdi, halı sahalar ve tel örgüler söküldü. Yapımı üstlenen DOYAP Yapı A.Ş.'ye ait araçların tesislere yerleştirilmesiyle 1 ayda yıkımın tamamlanacağı açıklandı. 


PAZARTESİ günü ana sahadaki suni çimlerin söküleceği ifade edildi 21 bin kapasiteli olması beklenen stadın temeli ocak ayının sonlarına doğru atılacak. Tesis bünyesindeki Bülent Özkul Spot Salonu ise mayıs ayında yıkılacak. Başkan Vekili Talat Papatya, Göztepe'nin 2 yıl sonra modern bir stada kavuşacağını söyledi. 


ANKARA'da Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırımın da devreye girmesiyle Göztepe Stadının yapımı için istimlak sorununun çözülmeye başlandığını hatırlatan Talat Papatya, "Artık bundan sonra en hızlı şekilde çalışmalar sürecek. Göztepe taraftarı sonunda kendi mabedlerine kavuşacak" diye konuştu. 


Göztepe'nin altın sezonu 

PTT 1'inci Ligi'nde Ut yarının son maçında yarın Karademir Karabükspor'a konuk olacak Göztepe, son 16 yılda bu ligdeki en iyi derecesine ulaştı En son 2000-01'de o dönemki ismiyle 2'nci Lig, şimdiki adıyla PTT 1'nci Ligi'nden Süper Lig sevinci yasayan sarı -kırmızılılar. 2003-04,2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında da yer aldığı ligde hayal kırıklığı yaşadı.


Hürriyet Ege