06 / 05 / 2024

Gürsel Öngören: İstanbul'da 30 bin bina bu yıl yıkılacak!

Gürsel Öngören: İstanbul'da 30 bin bina bu yıl yıkılacak!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu kurucularından biri olan Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm kapsamında bu yılın sonuna kadar 30 bin binanın yıkılacağını ifade etti...



Kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgiler veren Öngören, Türkiye'de toplam 6 milyon bina bulunduğunu ve bunların 3'te l'inin yenileneceğini söyledi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm bugüne kadar 40 dönüme yakın bir alanı riskli ilan ettiğini söyleyen Öngören, "Bu da yaklaşık 100 bin bina ve 700 bin nüfusa tekabül ediyor.

İstanbul'da yıl sonuna kadar ise 30 bin bina kentsel dönüşüme girecek. Bugüne kadar İstanbul'da 20 bin bina yıkıldı. Bu işin yaklaşık 350-400 milyar dolarlık bir bütçesi olacak. Kentsel dönüşüm projesinin yaklaşık 20 içinde tamamlanması planlanıyor" dedi.

DÖNÜŞÜME REHBER ÇIKTI

Öte yandan, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu kuruculan Prof. Dr. Gürsel Öngören ve Prof. Dr. İlker Çolak tarafından kentsel dönüşüm sürecinde rehber niteliği taşıyacak bir kitap hazırlandı.
İnternette online olarak yayınlanacak "Kentsel Dönüşüm Hukuku" isimli kitapta, süreçteki tüm paydaşlan bilgilendirmek, uygulamada ortaya çıkabilecek hukuki sorunlan önlemek, ( yasal altyapıyı yönlendirmek için ve mahkemelerde görülecek kentsel dönüşüm davalannda kaynak olarak kullanılacak.

Yeni Şafak

Geri Dön