Köşe yazıları

Gürültü yapan komşular dikkat! Eviniz elinizden gidebilir!

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o köşe yazısı...Yazısında polise şikayet edildiğinde, ALO 181 arandığında, CİMER'e başvurulduğunda sonuç alınamadığında, mahkeme açıldığını ve daha sonra yıllarca mahkemede uğraşıldığını yazan Oya Armutçu, yazısında gürültücü komşudan nasıl kurtulacağını yazdı

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. Yazısında polise şikayet edildiğinde, ALO 181 arandığında, CİMER'e başvurulduğunda sonuç alınamadığında, mahkeme açıldığını ve daha sonra yıllarca mahkemede uğraşıldığını yazan Oya Armutçu, yazısında gürültücü komşudan nasıl kurtulacağını yazdı.

Kat mülkiyeti hukuku uzmanı İstanbul Barosu avukatlarından Mustafa Şeref Kısacık tarafından verilen bilgilere göre, kat Mülkiyeti Kanunu’na göre binadaki diğer malikler olarak dava açıp o kişinin hissesini satın almanız mümkün. Böylece gürültücü komşudan da kurtulabilirsiniz.

Köşesinde okuru M.K.’nın tadilat gürültüsü şikâyetini özetleyen sorusuna yer veren Oya Armutçu'nun yazısında okurunun tadilat ve apartman gürültüsüne karşı hangi hukuki yolları izleyebilecekleri ve nerelere başvurabileceklerine ilişkin soruların yanıtlarını kat mülkiyeti hukuku uzmanı, İstanbul Barosu avukatlarından Mustafa Şeref Kısacık verdi.

İşte Şeref Kısacık'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Kısacık konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen gürültücü komşulara karşı idari başvurular yapılabileceği gibi hâkim müdahalesi de istenebileceğini kaydederek, savcılığa suç duyurusunda bulunulabileceğini kaydetti.

O KONUTU ALMANIZ MÜMKÜN

Şeref Kısacık sorun çözülmediğinde o daireyi sizin alabileceğinizi söyleyerek, şunları dile getirdi. "Öyle bir komşu var ki, hiçbir şey fayda etmiyor. Polise şikâyet ediyorsunuz, dava açıp kazanıyorsunuz ama komşunuz hiçbirini dinlemiyor. Gürültücü malik, mahkeme kararının kesinleşmesinden ve icra emrinin tebliğinden itibaren 1 yıl süreyle gürültü yapmaya hâlâ devam ediyorsa o kişinin yerini satın alabilirsiniz."

Gürültücü komşu ceza alır mı?

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir?