Genel

Gusto, 2010'da 10 restoran açacak!

Atilla Öztürk, Gusto markasıyla 2 milyon TL'lik yatırımla bu yıl içinde 10 restoran açmaya hazırlanıyor

Geleneksel döneri, fast food zincirine dönüştüren Atilla Öztürk, Gusto markasıyla 2 milyon TL'lik yatırımla bu yıl içinde 10 restoran açmaya hazırlanıyor. Bu konseptle kısa sürede hızlı yol almayı planlayan Öztürk, New York başta olmak üzere Almanya ve Danimarka'ya da bayilik verecek

TÜRK dönerini 'Gusto' markasıyla standartlaştırıp zincire dönüştürecek, New York'tan Danimarka'ya kadar restoran açacak. Danimarka'da işletme eğitimi aldıktan sonra charter sektöründe çalışan ardından Türkiye'de büyük gayrimenkul projelerinde danışman olarak görev yapan Atilla Öztürk, geleneksel Türk dönerinden marka yaratmak için yola çıktı. Pita ekmek içinde özel yoğurt sosuyla sadece yaprak et döner sattıklarını belirten Öztürk, 'İlk restoranımızı Etiler'de açtık. Burası lokasyon olarak daha çok paket servise uygun. Burası 50 metrekare büyüklüğünde. Sadece döner ve içecek satıyoruz' diye konuştu. Bu yıl İstanbul içinde 7-10 restoran daha açmayı planladıklarını anlatan Öztürk, 'Bunun için yaklaşık 1.5-2 milyon TL'lik bir yatırım öngörüyoruz' diye konuştu.  Bu yıl restoranları kendilerinin açacağını, gelecek yılın başından itibaren bayilik vermeye başlayacaklarını anlatan Öztürk, 'Hem İstanbul içine hem de İstanbul dışındaki farklı illere bayilik vereceğim. Daha şimdiden özellikle İç Anadolu Bölgesi'nden çok sayıda bayilik teklifi geliyor' dedi.

İLK HEDEF ABD  SIRADA ALMANYA VAR
MESLEĞİ gereği bugüne kadar çok seyahat ettiğini hatırlatan Öztürk, 'Her ülkede döner satılıyor ama hiçbirinin Türkiye'deki dönerle ilgisi yok. Zaten bu işin çıkış noktası da buydu. Bu nedenle 2012'de yurtdışına da açılacağız. İlk hedefimiz New York' diye konuştu. Amerika'dan sonra Avrupa'ya açılımın daha kolay olacağını bu nedenle Amerika'yı tercih ettiklerini ifade eden Öztürk, 'Almanya bizim için çok büyük bir pazar. Almanya'nın yanı sıra Danimarka da gündeme gelecek' dedi.

Motor sevmiyor, bisikletli servis istiyor
ETİLER restoranında paket servis oranının yoğun olduğunu belirten Atilla Öztürk, 'Kişisel olarak motokuryeli dağıtımı tasvip etmiyorum. Motosikletler, hem araç trafiğini hem de yaya trafiğini riske edecek hareketlerde bulunduklarından biz de bisikletli servisi seçtik. 2 kilometrelik bir alan içinde en geç 20 dakika içinde siparişleri teslim ediyoruz' diye konuştu. Piyasada satılan dönerlerin 50 gram olduğunu ama Gusto'da 100 gram döner verdiklerini belirten Öztürk, 'Fiyatı 7.5 TL. Bu anlamda İstanbul'daki en ucuz döneri sattığımızı söyleyebilirim' dedi.
Akşam/Aylin Löle