Sektörel

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 0,6 arttı!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2023 Ocak'ta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 1 gerilerken, inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 artış gösterdi. İşte merak edilen o veriler...  Açıklanan son dakika verileri kapsamında, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2023 Ocak'ta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 1 gerilerken, inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 artış gösterdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜÜİK) tarafından Ocak 2023'e ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endeksleri resmen açıklandı. 

Açıklanan son dakika verileri kapsamında, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2023 Ocak'ta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 1 gerilerken, inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 artış gösterdi. 

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Aralık 2022'de 120,1 iken bu ay 118,1 değerinde oldu. 

İşte TÜİK tarafından açıklanan Ocak 2023'e ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endeksleri ile ilgili tüm merak edilen detaylar...

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; TÜİK tarafından açıklanan son dakika verilerinde, hizmet sektöründe geçtiğimiz aya son 3 aylık dönemde iş durumu yüzde 0,1 yükselirken; son 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep değişiklik göstermedi, önümüzdeki 3 aylık dönem için hizmetlere olan talep beklentisi ise yüzde 5 düştü. 

Perakende ticaret sektörü güven endeksi Ocak'ta geriledi mi?

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi geçtiğimiz ay 127,5 iken Ocak 2023'te 126,2 olarak gerçekleşti.

Perakende ticaret sektöründe Aralık 2022 ile karşılaştırıldığında, mevcut mal stok seviyesi endeksi yüzde 0,8 geriledi. Mevcut mal stok seviyesi endeksindeki yükseliş stok azalışını, endeksteki gerileme ise stoktaki artışı belirtiyor. 

Önümüzdeki 3 aylık süreç için iş hacmi-satışlar beklentisi Aralık ile karşılaştırıldığında yüzde 7,7 gerilerken, gelecek 3 aylık dönem için iş hacmi-satışlar beklentisi ise yüzde 5.8 artış gösterdi. 

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi geçtiğimiz ay 92,6 iken Ocak 2023 itibarıyla 93,6'ya yükseldi. 

İnşaat sektöründe geçtiğimiz aya göre; önümüzdeki 3 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksinde yüzde 4,4 gerileme kaydedilirken, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi yüzde 7 yükseldi. 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2022 Kasım'a ilişkin açıklanan hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endeks verilerine göre; mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Kasım ayında aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1 oranında gerilerken; perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe de yüzde 1,2 oranında artış göstermişti. 

Dolarda dananın kuyruğu kopuyor! Elinde dolar olanlar o günü bekliyor! 1 dolarınız bile varsa planınızı şimdiden yapın

İstanbul'da 2022'de en çok o ilçede konut satıldı! 40 bin konut satışıyla 2023'te de lider olacak!

Parası olmayan bir SMS ile paralanacak! Bu banka 100.000 TL'yi tak diye ödüyor: Acele eden anında alacak!

Çiftçiler müjde! Türk Boğası Tümosan Traktör'ün 8000 serisinin fiyatı açıklandı! 25 Ocak 2023 fiyat listesi...   

Altın fiyatlarında bu defa da altılı masa depremi! İslam Memiş bir açıkladı pir açıkladı, duyanların yüreği ağzına geldi