Ekonomi

Güvenli liman olan doların kaderi belli oldu! O dev bankadan yapılan tahmin ortalığı karıştırdı!

Dolar, diğer para birimlerinin karşısında takındığı tavır gündemde yer alıyor. Bu durum hakkında dünyaca ünlü banka bazı tahminlerde bulundu. İşte detaylar!Bu arada dolar için Citigroup stratejistlerinden yeni zirve tahmini geldi

Dolar yaşadığı bu düşüş evresini nasıl atlatacak merakla bekleniyor. Bu arada dolar için Citigroup stratejistlerinden yeni zirve tahmini geldi. Dolar yükselecek mi yoksa düşecek mi? İşte merak edilen o yanıtlar!

Doların akıbetine dair pek çok analist yorumlar yapıp tahminlerde bulunuyor. Bu kervana Citigroup stratejistleri de katıldı. Citigroup stratejistlerinden dolara dair yeni bir tahmin geldi. Citigroup stratejistleri, küresel ekonomideki mevcut yavaşlama sona erene ve büyüme yeniden toparlanmaya başlayana kadar doların yükselmeye devam edeceğine dair tahminde bulundu, yeni zirvesi için de açıklama gecikmedi.

50 YIL SONRA GELEN HIZLI ARTIŞ ŞAŞIRTTI!

Doların diğer para birimleri karşısında yaşadığı yükselişin ne zaman son bulacağı konusu yatırımcıların gündemini oluşturuyor. Doların altı başlıca para birimi karşısındaki performansını ölçen dolar endeksi bu yılın başından başlayarak neredeyse yüzde 18 yükselirken dolardaki bu yükseliş 1972 yılından bu yana yaşanan en hızlı artış olarak kayda geçtiği açıklandı.

ABD merkezli Citigroup’un stratejistleri konu ile ilgili değerlendirmelerinde bulundu. Yapılan değerlendirmelerde; “Dolarda zirve için gerekli olduğunu düşündüğümüz şey, küresel büyümede bir dip. Dolardaki durumu değiştirmek için ekonomik gidişatta bir değişim olması gerekiyor” ifadeleri öne çıktı.

"DOLAR GÜVENLİ LİMAN" YORUMU

Bloomberg’in aktardığı araştırma notuna göre ise, Jamie Fahy’nin liderlik ettiği Citi stratejistleri, ekonomi toparlanana kadar doların özellikle diğer gelişmiş ülke para birimlerine göre daha yüksek getiri sunduğu için “en güvenli liman” olduğu notu düşüldü.

Citigroup ekonomistleri yaptıkları değerlendirmelere ek olarak Fed’in faiz artırımlarını yavaşlatma kararının da yatırımcıları doları satmaya ikna etmeyebileceğini yazdı. Stratejistlere göre doların bu hareketli seyrindeki en önemli etken küresel büyüme görünümünde bir iyileşme yaşanacak.

DOLARDA SON DURUM NE?

Dolar, güne yükselişle başlamasından sonra 14 Ekim Cuma günü 18.58 TL'den işlem görüyor. Piyasaların açık olduğu haftanın piyasaların açık olduğu haftanın beşinci gününde yani 14 Ekim Cuma günü, Dolar, bugüne yükselişle başlamasından sonra yüzde 0,2 artışla 18,5860'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yatay seyirle 18,1460'tan, sterlin/TL yüzde 0,3 değer kaybıyla 20,9630'dan satılıyor.

Benzin ve motorin alacaklar elini çabuk tutsun! İşte 14 Ekim Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

2022 ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

TOKİ evleri ne zaman açıklanacak? TOKİ kura çekimi ne zaman 2022?