Otomobil

Güya kriz var ama o otomobil satış rekoru kırdı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna savaşının ardından dünyanın her yerinde kriz çanlarının çaldığı bildirilirken, zenginlerin yaşantısından hiç bir şey değişmediği ortaya çıktı. Dünyanın en pahalı lüks otomobillerinden olan Rolls-Royce geçtiğimiz yıl satış rekoru kırdı! Rolls-Royce CEO’su Torsten Muller-Otvos’un açıklamasına göre şirket, resesyon endişelerine rağmen 500 bin dolarlık (9,38 milyon TL) araçlarına olan talebin güçlü kalması nedeniyle 2022’de rekor sayıda otomobil satışına imza attı

Dünyanın sayılı lüks otomobil üreticilerinden Rolls-Royce’un 2022'de satış rekoru kırdığını duyurması kafalarda “Hani kriz vardı?” sorusuna neden olurken, ortaya çıkan tablo, zenginlerin yaşantısından hiç bir şey değişmediğini gözler önüne serdi.

Rolls-Royce CEO’su Torsten Muller-Otvos’un açıklamasına göre şirket, resesyon endişelerine rağmen 500 bin dolarlık (9,38 milyon TL) araçlarına olan talebin güçlü kalması nedeniyle 2022’de rekor sayıda otomobil satışına imza attı.

 

ŞİRKET TARİHİNİN EN YÜKSEK SATIŞI YAPILDI!

Lüks otomobil şirketi, geçtiğimiz sene 6 bin 21 otomobil ile satışlarını yıllık bazda yüzde 8 artırdığını duyururken, tarihinde ilk defa 6 bin sınırını da aşmış oldu.

Ünlü Alman markası BMW’nin sahibi olduğu İngiliz otomobil üreticisinin araçlarının ortalama fiyatı 2022 senesinde 534 bin dolara (10 milyon TL) yükselmişti..

CEO Muller-Otvos,  Rolls-Royce’un yüzde 35 oranında satışını Amerika’da yaptıklarını, Çin’deki teslimatların ise küresel satışların yüzde 25’ini oluşturduğunu söyledi.

Otvos, Çin’in kapılarını yeniden açılmasıyla bu ülkenin gelecekte şirketin en büyük pazarı haline gelebileceğini de sözlerine ekledi.

ÖZELLEŞTİRİLMİŞ ARAÇ ÜRETİYOR

Rolls-Royce, geçtiğimiz yıl Ortadoğu’daki zenginlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Dubai’de bir özel ofis açmış ve önümüzdeki aylarda dünya çapında daha fazla özel ofis açacağını duyurmuştu.

Sipariş usulü çalışan şirket, müşterilerin satın alacağı otomobilleri özelleştirmesine imkan tanırken, benzersiz boya renklerinden ipek işlemeli tavan döşemelerine, türünün tek örneği ahşap malzemelere ve kişiselleştirilmiş şampanya sandıklarına kadar her şey müşterinin isteğine göre dizayn edilebiliyor.

DURGUNLUĞA KARŞI BÜYÜK SİPARİŞ YIĞINI VAR!

Açıklamasında 2023 ile ilgili de görüşlerini açıklayan şirket CEO’su, “2023 yılında güçlü bir yıl daha geçireceğimiz konusunda temkinli bir şekilde iyimserim” diye konuştu.

Muller-Otvos ayrıca, şirketin olası bir durgunluğa karşın büyük bir sipariş yığını olduğunu ve ön siparişlerin teslim edilmesinin yaklaşık bir yıl sürdüğünü hatırlatarak, “Bu da, bugün bir Rolls-Royce satın alan bir müşterinin 10 ay ile bir yıl arasında beklemesi anlamına geliyor” hatırlatmasında bulundu.