29 / 04 / 2024

Güzelbahçe'ye hastane yapılacak mı?

Güzelbahçe'ye hastane yapılacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu' na TBMM Genel Kurulu' nda Güzelbahçe' ye bir hastane yapılıp yada yapılmayacağını sordu...



CHP  İzmir  Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, Güzelbahçe'ye hastane yapılması konusunun peşini bırakmıyor. Türeli, bir önceki Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ve Yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na izmir'in Güzelbahçe ilçesinde tam teşekküllü bir hastane yapılmasına ilişkin yazılı ve sözlü soru önergeleri vermiş, ancak önergelerine olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt alamamıştı. 


Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığı Bütçesinin görüşmeleri sırasında Bakan'a Güzelbahçe hastanesinin durumu ile ilgili sorular soran ve yine cevap alamayan Türeli, son olarak Sağlık Bakanı'na TBMM Genel Kurulu'nda Güzelbahçe'ye hastane yapılıp yapılmayacağını sordu. Türeli cevap alır almaz bunu kamuoyu ile paylaşacağını söyledi. 


Cevap alamadı CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Tiireli'nin Güzelbahçe'ye hastane yapılması hakkında başlattığı soru macerası 7 Şubat 2012 tarihine kadar dayanıyor. 2012 yılının Şubat ayından beri 2 yazılı soru önergesi, 1 sözlü soru önergesi veren Türeli, 1 defa Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2 defa da TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı ve konuyu Hükümetin gündemine taşıyarak eski ve yeni Sağlık Bakanlarını soru yağmuruna tuttu. 


Konuyu yakından takip eden Türeli, "Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından bu alana tam teşekküllü bir hastane yapılması yerine göğüs onkoloji veya rehabilitasyon gibi bir branş hastanesi yapılması düşünüldüğünü basından öğrenmiştik. Bununla birlikte, Güzelbahçe halkının talebi Belediye tarafından imar planında hastane olarak ayrılan alana tam teşekküllü bir hastane yapılmasıdır. 

Soru önergeleriyle, Plan ve Bütçe Komisyonunda ve Genel Kurulda yaptığım konuşmalarda defalarca konuyu dile getirmeme rağmen şu ana kadar net bir cevap alamadım. Gerek eski Belediye Başkanımız Ertan Avkıran ve yeni Belediye Başkanımız Mustafa İnce'nin çabaları gerekse de Mustafa Gürkan tarafından açılan imza kampanyasına rağmen bugüne kadar ne yazık ki konu ile ilgili olumlu bir gelişme olmaması ve halkın taleplerinin göz ardı edilmesi oldukça düşündürücüdür. AKP Hükümetinin Güzelbahçe halkıyla inatlaşmasına ve hastane konusuna kulaklarını tıkamasına bir türlü anlam veremiyorum" dedi. 


Ege Telgraf


Geri Dön