Kent Haberleri

Güzeldere Tüneli 2019'da tamamlanacak!

‘32 Viraj’ olarak adlandırılan Güzeldere Tüneli 550 milyon TL'ye mal olacak, tünelin 2019'da tamamlanması planlanıyor.


Van-Hakkari arasındaki zorlu yolculuk Güzeldere Tüneli ile aşılacak. ‘32 Viraj’ olarak adlandırılan dağlık bölgenin altında yapılacak tünelin maliyeti 550 milyon lira olarak belirlendi. 2019 yılında bitmesi beklenen tünel, sürücülerin; korkulu rüyası olan yolu özellikle kış aylarında rahat geçmesini de sağlayacak. Geçidin uzaltılması önerisinde bulunan Van Valisi İbrahim Taşyapan yaptığı açıklamada “6-7 kilometreye çıkarılırsa oradaki güvenlik sıkıntısının da tamamen ortadan kalkacağını düşünüyoruz” dedi.


Güzeldere Tüneli’nin şu anda 3 buçuk kilometre iki tüp olarak yapıldığını belirten  Van Valisi İbrahim Taşyapan Taşyapan şu açıklamaları yaptı; “Kış mücadelemizde yolun açık kalmasını sağlayacak. Biz tünelin biraz uzatılmasını istiyoruz. Karayolları ile görüştük. Tünelin üzerinde revize yapılmasını istiyoruz. Biraz daha uzatılarak 6-7 kilometreye çıkarılırsa oradaki güvenlik sıkıntısının da tamamen ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Kararlarımızı da Ulaştırma Bakanlığı’na ilettik. Üzerinde çalışıyorlar” 


Taşyapan sözlerine şöyle devam etti: “Biz de ne olduğunu bilmiyoruz ancak çalışmalar yavaş gidiyor. Hakkari-Van yolunun önemli hatta tek geçidi. 2 yılda biter. Biz yolun güvenliği açısından bakıyoruz. Geçmiş yıllarda yaşadığımız büyük sorunlardan dolayı bize oranın biraz daha uzatılırsa güvenlik sorununu çözeceğini düşünüyoruz. Böylece sıkıntımızı en aza indirir.”




Yeni Şafak