Genel

GYODER: Demokrasiye sahip çıkma zamanı!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği, "GYODER olarak, demokrasimize ve anayasal düzene karşı girişilen her tür kanun dışı müdahaleyi şiddetle kınıyoruz." şeklinde açıklama yaptı...

GYODER olarak, demokrasimize ve anayasal düzene karşı girişilen her tür kanun dışı müdahaleyi şiddetle kınıyoruz.


Halkın egemenliği dışında, demokratik düzene yapılan ve yapılacak olan hiçbir müdahale kabul edilemez. Ülkemizde refah ve huzurun kalıcı olması hepimizin ortak temennisidir. Bu sebeple, vazgeçilmez değerimiz olan demokrasimizi korumak adına gösterilen çabayı takdirle karşılamaktayız.


Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurum ve kuruluşları gibi, GYODER olarak hukukun üstünlüğü ve milletin egemenliğine olan inancımızla, ülkemizin demokratik geleceğinin daimi destekçisi olacağız.


Benzer girişimlerin bir daha asla yaşanmaması dileğiyle, olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyor, ülkemize ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.


Saygılarımızla,


GYODER


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nden (GYODER) yapılan açıklamada, halkın egemenliği dışında, demokratik düzene yapılan ve yapılacak olan hiçbir müdahalenin kabul edilemeyeceği bildirildi.


Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimine yönelik iş dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor. 


GYODER'den yapılan açıklamada, dernek olarak demokrasiye ve anayasal düzene karşı girişilen her tür kanun dışı müdahaleyi şiddetle kınadıklarını kaydedildi.


Halkın egemenliği dışında, demokratik düzene yapılan ve yapılacak olan hiçbir müdahalenin kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, "Ülkemizde refah ve huzurun kalıcı olması hepimizin ortak temennisidir. Bu sebeple, vazgeçilmez değerimiz olan demokrasimizi korumak adına gösterilen çabayı takdirle karşılamaktayız." denildi.


Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kurum ve kuruluşları gibi GYODER olarak hukukun üstünlüğü ve milletin egemenliğine olan inançlarıyla ülkenin demokratik geleceğinin daimi destekçisi olacakları vurgulanılan açıklamada, "Benzer girişimlerin bir daha asla yaşanmaması dileğiyle, olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyor, ülkemize ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.


İstanbul Tüccarlar Kulübü Başkanı İlker Önel ise cumhuriyete, demokrasiye ve milli iradeye karşı yapılmış olan bu darbe girişimini şiddetle kınadıklarını, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktıklarını dile getirdi.


Bu hain girişimi önleyen güvenlik güçlerine ve hayatı pahasına demokrasiye sahip çıkan tüm vatandaşlara teşekkür ettiklerini aktaran Önel, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast eden bu şer odaklarının başarıya ulaşamayacağına tüm kalbimizle inanıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.


Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada da şu görüşler paylaşıldı:


"Nereden ve kim tarafından yapılırsa yapılsın ülkemizin parlamenter sistemine ve demokrasimize karşı darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Demokrasiye, parlamenter sisteme ve özgürlüklerimize karşı yapılan ve yapılacak her türlü girişimin Türk Milleti tarafından bu kalkışmada olduğu gibi direnerek önleneceğine inanıyoruz."  




AA