23 / 12 / 2024

GYODER, Katarlı yatırımcıları Türkiye'ye davet etti!

GYODER, Katarlı yatırımcıları Türkiye'ye davet etti!

GYODER, ‘Expo Turkey by Qatar’da; hızla gelişen Türkiye gayrimenkul sektöründeki yenilikleri ve yatırım fırsatlarını tanıttı.



Katar’ın başkenti Doha’da 19-21 Nisan 2017 tarihlerinde, Türkiye’den çok sayıda gayrimenkul firmasının katılımıyla gerçekleşen ‘Expo Turkey by Qatar’da yerini alan GYODER, Türkiye gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri ve yatırım fırsatlarını, yatırımcılarla paylaştı. GYODER Başkanı Aziz Torun ve Başkan Yardımcısı Füsun Yılmaz Phillipson’ın da bulunduğu GYODER standında, Katarlı sektör temsilcileri, bireysel ve kurumsal yatırımcılarla, yakın vadede önemli adımların atılacağı özel görüşmeler yapıldı. 


Ülkemize daha fazla yatırımcı çekecek potansiyele sahibiz

Türkiye’nin, 19 milyar dolar yatırım değeriyle Katar'ın dış yatırımlarında dördüncü sırada yer aldığını belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, “Türkiye-Katar ekonomik ilişkilerinin gelişmesi, gerek bölgede faaliyet gösteren Türk firmaları, gerek Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Katarlı yatırımcılar için çok önemli. Türk şirketlerin Katar’daki etkinliği her geçen gün artarken, Katarlı yatırımcılar da Türkiye’deki gayrimenkul yatırımı seçenekleri ile tanışıyor. Gayrimenkul sektörü olarak, Katar ile ilişkilerimizi geliştirerek, ülkemize çok daha fazla yabancı yatırımcı çekecek potansiyele sahibiz” diye konuştu.


Türkiye’de gayrimenkul yatırımı çok cazip 

Bulunduğu coğrafya itibarıyla Türkiye’nin, çevresindeki birçok ülkeden daha güvenilir, daha istikrarlı bir ülke olduğunun altını çizen Aziz Torun,Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları da, Avrupa’daki yatırımlara göre çok daha fazla kazandırmaktadır. Bugün ekonomisi güçlü, istikrarlı, güvenli, gelişmiş altyapı yatırımları ile modern bir Türkiye algısı ve farklılaşmış marka şehirlerimizle, yabancı yatırımcılara cazip seçenekler sunuyoruz. Bu özelliklerimizi, yatırımcı olarak Türkiye’ye çekmek istediğimiz hedef kitleye anlatmaya devam ediyoruz. Yabancı yatırımcıların kararında, sadece konut niteliği ve niceliği değil aynı zamanda mülk edindikleri şehri ‘bir yaşam alanı’ olarak görmeleri de çok etkili oluyor. Bunun en tipik örneğini İstanbul’da görüyoruz. Çünkü İstanbul, marka şehir olarak dünyanın dört bir yanından yatırımcıların ilgisini çekiyor” dedi.


Yabancı yatırımcıların beklentileri dikkate alınmalı

Türkiye’ye ilgi duyan yatırımcılara hitap eden projeler geliştirmek gerektiğini savunan Aziz Torun, şöyle konuştu: “Yabancı yatırımcıların Türk gayrimenkul ürünlerine ilgisi ve talebi, 2012'de Mütekabiliyet Yasası ile başladı. Geçen süre içinde yabancı yatırımcıların nasıl konut istediklerini öğrendik. Bundan sonra istenen tipte ve boyutta konut yapmaya ağırlık verebiliriz. Örneğin Katarlılar daha büyük daireyi tercih ediyor. Yabancı yatırımcının talep ve beklentilerini doğru okuyarak, bu beklentilere uygun farklı projeler üretmenin yanı sıra, ürün çeşitliliğini de artırmalıyız. İstanbul ile sınırlı olmayan talepleri de göz önünde bulundurarak, Akdeniz, Ege gibi bölgelerimizde de yabancılara yönelik projeler geliştirmemizin, sektörümüzü yukarı taşıyacak ve yatırımcı çekecek adımlar olduğuna inanıyorum.” 


Gayrimenkulü bir ihracat kalemi olarak görmeliyiz

Yabancı yatırımcıya yönelik ‘1 milyon dolarlık konut alana vatandaşlık hakkı tanınması’, ‘KDV muafiyeti sağlanması’ gibi düzenlemelerin sektörün elini güçlendirdiğini belirten Aziz Torun, “Yabancı yatırımcılara yapılacak satışlar, hem gayrimenkul sektörü hem de ülke ekonomisi için önemli olduğundan, gayrimenkulü bir ihracat kalemi olarak görmeliyiz. GYODER olarak, bu yaklaşımla, çok sayıda uluslararası fuara katılıp sektör temsilcileri ile birlik olduk, yan yana bir duruş sergiledik. Tüm bu çalışmalarımızla Türkiye gayrimenkul sektörünü temsil ederek, ülkemizin tanıtımına katkıda bulunduk. Yabancıya satış düzenlemesi yapıldığında ilk çalışmamız, yabancıların yanlış yönlendirilmesini önlemek oldu. ‘How to buy property in Turkey?’ kitabıyla yabancı bireysel yatırımcının Türkiye’de gayrimenkul sahibi olabilmesinin yollarını gösterdik” dedi.


GYODER Başkan Yardımcısı ve Organizasyon, İletişim ve Üyelik Geliştirme Komitesi Başkanı Füsun Yılmaz Phillipson, uluslararası fuarlarda Türkiye’nin gücünü öne çıkarmak için tüm firmaların işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini belirtti. Füsun Yılmaz Phillipson, şöyle devam etti: “Uluslararası fuarlar sadece gayrimenkul sektörünün değil, Türkiye’nin temsili açısından da bizim için çok büyük önem taşıyor. GYODER olarak bu temsilin sürekli ve daha verimli olması adına uluslararası fuarlarda her sene daha güçlü konumlanıyoruz. Yurtdışında gerek bireysel gerek kurumsal yatırımcıya yönelik hazırladığımız yayınlarımızla gayrimenkul sektörünü anlatıyoruz. ‘How to Buy Property in Turkey?’ bireysel yatırımcıya ‘Invest in Turkey’ ise kurumsal yatırımcıya yönelik hazırladığımız yayınlar. Sektörde başlattığımız ‘Güç Birliği’ ile de tüm sektörü yurtiçinde olduğu gibi uluslararası organizasyonlarda da bir araya getiriyoruz. Bu fuarda ilk defa GYODER olarak ortak bir alan oluşturduğumuz GYODER Presentation Hub’da hem üye firmalarımız projelerini katılımcılara daha detaylı anlatabilecek, hem de Türkiye gayrimenkul sektörünün hukuki, vergisel boyutlarını anlatacağız. Katar ve Türkiye arasındaki güçlü işbirliğini daha da güçlendirmek ve karşılıklı faydayı arttırmak için buradayız.Expo Turkey by Qatar gayrimenkul sektörü ile tanımlı olmadığından daha zengin bir buluşma platformu yarattı. Fuarda farklı başlıklarda iş görüşmeleri yaparak duruşumuzu ve ilişkilerimizi daha da güçlendirdik . Türkiye gayrimenkul sektörünün, kurumsal ve bireysel yabancı yatırımcıdan hakkettiği ilgiyi henüz alamadığına inanıyorum. Bundan sonra, yabancı yatırımcıya yönelik yapılan yeni düzenlemelerin olumlu desteği ile, yabancı yatırımcının beklentisine cevap verecek, dünya standartları ile örtüşen, proje ve yatırım modellerini geliştirerek bu çalışmalarımızı daha sürekli ve yakın ilişkilerle yöneterek yürümeliyiz. GYODER olarak sektörü uluslararası platformlarda ‘Türkiye gücü ve güç birliği’ stratejisi ile desteklemeye devam edeceğiz. Bundan sonraki durağımız ise tüm bunları sürdürülebilir kılmak üzere Cidde olacaktır.”


‘GYODER Presentation Hub’da proje detayları ve fırsatlar anlatılıyor

GYODER üyesi gayrimenkul firmalarından ARTAŞ AVRUPA KONUTLARI, ASTAŞ, EMLAK KONUT GYO, KUZU GRUP, RE-PIE, SİNPAŞ GYO, SUR YAPI, TEKNİK YAPI, TORUNLAR GYO ve FYP’nin de stant alarak katıldığı ‘Expo Turkey by Qatar’da çeşitli etkinlikler de gerçekleşti. Fuar alanında yer alan ‘GYODER Presentation Hub’da, 20’şer dakikalık interaktif sunumlar ile gayrimenkul firmaları; hayata geçirdikleri projelerle ilgili detayları ve Türkiye gayrimenkul sektöründeki fırsatları, Katarlı yatırımcılarla paylaşıldı.


Fuarın ilk günü METAL YAPI, SUR YAPI, TEKFEN GAYRİMENKUL, projelerini katılımcılara anlattı, Moral Hukuk Bürosu da yabancı yatırımcılar için Türkiye’de yatırım yapmanın hukuksal boyutu ile ilgili bilgi paylaştı. Fuarın ikinci günü SOYLU YAPI ve TEKNİK YAPI’nın yeşil yapılar ve İstanbul’da yatırım fırsatlarına değinecekleri sunumların yanı sıra, Katar Sertifika Standartları ile ilgili bir workshop düzenlenecek. Üçüncü gün ise TORUNLAR GYO, FYP,Dome Mimarlık ve CBRE’nin katılacağı Pesentation Hub’ta, genel görünüm, arz ve talep analizi, gayrimenkulün değeri ve projelere yatırımın cazip yönleri, katılımcılarla paylaşılacak.


GYODER’den, yabancı yatırımcıları doğru yönlendiren kaynak

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı örgütü olarak, Türkiye’de sektörle ilgili gelişmeler ve yenilikler hakkında bilgi aktaran GYODER; yabancı yatırımcılara yol göstermek amacıyla hazırlanan, ‘How to buy property in Turkey’ kitabını da katılımcılarla paylaştı. GYODER’in, ‘Türkiye'den gayrimenkul edinmenin hukuki yolları’ gibi detaylı bilgilerin de yer aldığı bu özel çalışması, ülkemizde gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere yönelik en güncel ve önemli bir kaynak niteliği taşıyor. 


Geri Dön