Kent Haberleri

GYODER, 'Konut Projeleri İçin Pazar Yeri' projesini hayata geçiriyor! Sıfır konutlar öncelikli hale gelecek!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), 2023 yılı vizyonunu ve projelerinin detaylarını İstanbul'da bir otelde gerçekleştirdiği toplantı ile duyurdu. GYODER, 'Konut Projeleri İçin Pazar Yeri' projesini hayata geçiriyor! Sıfır konutlar öncelikli hale gelecek!  Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, uzmanlık, tecrübe ve birikimleriyle, sektörü geleceğe taşımayı ve değişen trendlerle değişime hazır bir Türkiye'ye katkı sağlamayı hedeflediklerinin altını çizdi

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), 2023 yılı vizyonunu ve projelerinin detaylarını İstanbul'da bir otelde gerçekleştirdiği toplantı ile duyurdu. 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, uzmanlık, tecrübe ve birikimleriyle, sektörü geleceğe taşımayı ve değişen trendlerle değişime hazır bir Türkiye'ye katkı sağlamayı hedeflediklerinin altını çizdi. 

Mehmet Kalyoncu, açıklamasında, toplumsal sorumluluklarının farkında olduklarına dikkat çekerek, "Dünya Bankası’nın raporuna göre 2050’ye kadar 1 milyar yeni konut yapılacak. Kentleşme süreci hiç olmadığı kadar hızlı, 2011’de yüzde 50 olan kentleşme oranının 2050’de yüzde 70 olacağı öngörülüyor. Bu ihtiyaca karşılık vermek zorundayız ancak bunu nasıl yapacağımız çok önemli" açıklamasında bulundu ve bunun 2050 yılında kentleşme oranının yüzde 70 olmasının, biyoçeşitliliği olan milyonlarca kilometrekarelik alanın kentsel alana dönüşmesi anlamını taşıdığını belirtti. 

İşte ayrıntılar...

Habertürk'ten Ahmet Hamdi Girgin'in haberine göre; açıklamasında "Tam da burada hem akıllı hem vicdanlı şehirlere ihtiyacımız var. Bunu yaparken de ana vizyonumuz olan 4T’yi kullanıyoruz. 4T’yi oluşturan Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum prensipleri ile sektörümüzün tüm paydaşlarını ileriye taşıyacağız" ifadelerini kullanan Kalyoncu, GYODER’in 2023 vizyonu ve hedefleri ile ilgili de konuştu. 

"Nüfusun bu kadar arttığı günümüz dünyasında eğer geleceğe sağlıkla ulaşmak istiyorsak asıl amacımız barınma sorununu ele almak ve gelecekte ortaya çıkması muhtemel barınma sorunlarının önüne geçmek olmalıdır" diyen Kalyoncu, yapıların 'salt ticari' olması önceliğinin bırakılarak, hem 'Ticari' hem 'Vizyoner' olmasını merkeze alarak, güncel tasarım ve üretim metotlarıyla geleceğin evlerini üretmek için ilham olmayı hedeflediklerinin altını çizdi. 

Kalyoncu, ithal malzeme kullanımını azaltarak yerli malzemeyi olabildiğince sektörde artırırken, yatay mimari odaklı kentsel stratejiyi güçlendirmeyi hedeflediklerini de belirtti. 

Mehmet Kalyoncu, "Bizi geleceğe taşımayacak Yap- Sat modelinin yanı sıra Yap -Kirala modelini öneriyor, bu modelin kurumsal kiraya veren işletmeler üreterek kira bedellerinde bir manipülasyon olmasının önüne geçeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu ve “Konut - AVM ve Ofis” üçlemesinin sektörü tek başına geleceğe taşımayacağını bildiklerinin, bu üçlüyü “Lojistik- Sanayi ve Veri Merkezi” ile güçlendirdiklerinin altını çizdi. 

Diğer taraftan, artık kamusal alanlara da odaklandıklarını dile getiren Kalyoncu, "Hem vicdanlı şehirleşmemizle doğayı koruyor hem de hedefimizdeki insan yaşamına kamusal alanlar yaratmaya çalışıyoruz. Enerji üreten ve sürdürülebilir bir gayrimenkul anlayışını 2023 rotamızın önemli unsurlarından biri olarak görüyoruz" açıklamasında bulundu. 

GYODER olarak Karbon Ekonomisi’ne katkıda bulunmak amacıyla proje çalışmasına başladıklarını vurgulayan Kalyoncu, "Satış ve yatırım anlayışını da değiştiriyor; doğrudan satın alma yerine kitle fonlaması ile gayrimenkul projelerine ortaklığın önünü açıyoruz" dedi ve Kentsel Dönüşüm yerine Kentsel Kalkınma’yı kapsayıcı hale getirdiklerini aktardı. 

KONUT PROJELERİ İÇİN PAZAR YERİ 

GYODER’in 2023 projelerinden biri olan ‘Konut Projeleri İçin Pazar Yeri’ ile ilgili bilgi paylaşan GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Neşecan Çekici, “Türkiye’deki konut ticareti yıllık 2,3 Trilyon TL'ye ulaştı. Yıllık hacimde tüm Avrupa kıtası ile yarışacak seviyede, ortalama konut fiyatı Endeksa verilerine göre 1 milyon 797 bin lira. Buna karşın sıfır konut projelerinin tüm detayları ile incelenebileceği, fiyatları konusunda şeffaflık sağlayan, belediye kayıtları, tapu kayıtları ve diğer yasal durum bilgilerine ilişkin ayrıntılar içeren, herkesin güvenle sıfır konut alabilecekleri bir platform ne yazık ki bulunmuyor" açıklamasında bulunu. 

Bu proje ile hem güvenilir alım satım imkanı sunarak 724 milyar liralık yıllık sıfır konut ticareti pazarını genişletmeyi hem de sıfır evlerin öncelikli seçenek olmasını hedeflediklerine dikkat çeken Neşecan Çekici, fiyatlar konusundaki manipülasyon ve fırsatçılık endişesinin de ortadan kaldırılacağını vurguladı.

Sermaye piyasalarında gayrimenkul ürünlerinin değeri ile ilgili açıklamalar yapan GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sertac Karaağaoğlu da "Ürünlerin piyasa değeri GYO’larda 230 milyar TL, GYF’lerde 40 milyar TL olmak üzere, toplamda 270 milyar TL’ye ulaştı" ifadelerini kullandı ve kendilerinin de sektörün gelişimine katkı sunmak için sorumluluk üstlendiklerini, yenilikçi projelerle öncü olmayı sürdürdüklerini dile getirdi. 

Altın Kahini İslam Memiş bu sefer çok kesin konuştu! Buna yatırım yapan kazanacak!  Görenler yerinde duramayacak

Sonunda bu da oldu! Artışı önlenemeyen sütte alarm, peynirde dilim dilim dönemi!

Ev hayali kuranlara güzel haber! 60 bin TL’ye sizin de eviniz olsun! TOKİ harekete geçti!

TOKİ 19-24 Ocak kura takvimi günü gününe açıklandı! İşte peş peşe çekilecek il il 2023 TOKİ kura takvimi...

Gram altının 5 bin TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi duyanlar resmen bir yaşına daha girdi! Hemen bakın!