Sektörel

GYODER'den MIPIM 2015 için İstanbul ve Marmara bölgesi raporu!

GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım ortaklığı Derneği) her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya gayrimenkul sektörünün en önemli buluşma noktalarından MIPIM 2015 Gayrimenkul Fuarı’ndaki yerini aldı.

GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım ortaklığı Derneği) her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya gayrimenkul sektörünün en önemli buluşma noktalarından MIPIM 2015 Gayrimenkul Fuarı’ndaki yerini aldı. Fuarda ilk defa kurulan İstanbul çadırında dağıtılan, İTO ve GYODER işbirliğiyle hazırlanan rapor ile İstanbul ve Marmara Bölgesi’ndeki yatırım fırsatlarını yabancı yatırımcılarla paylaştı.


GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Önümüzdeki 10 yıl içinde hem Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde büyümesi ve gelişmesine, hem de gayrimenkul sektörünün parlak geleceğine yürekten inanıyoruz” dedi.“Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER”, Türkiye’yi ve gayrimenkul sektörünü uluslararası platformlarda da en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. 


GYODER, 10-13 Mart 2015 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve yüzlerce sektör profesyonelini buluşturan dünyanın en büyük ve prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM’de İTO’nun öncülüğünde kurulan İstanbul çadırında dağıtılmak üzere, İTO işbirliğinde özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin potansiyellerini anlatan bir Rapor hazırladı. 


GYODER tarafından fuar için özel olarak hazırlanan “Restructuring of İstanbul: Reconnection, Regeneration, Resettlement” isimli rapor ile Türk ekonomisinin kalbi konumundaki İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin potansiyeli ve fırsatları aktarıldı. Raporda; finans, turizm ve kültür merkezi olan İstanbul’un bilgi ve inovasyon konusundaki örnek teşkil eden alt yapısına ve lokasyon açısından avantajlarına dikkat çekildi. Raporda, OECD tarafından hazırlanan “İstanbul Metropolitan Area Rewiev” çalışmasında İstanbul’un 78 metropol arasında 8’inci sırada yer aldığı vurgusu yapıldı. 


Türkiye’nin ekonomik açıdan istikrarlı büyümesini sürdürürken, uluslararası alanda öne çıkan başarılarıyla da dünyanın yükselen yıldızları arasında ilk sıralarda yer aldığı kaydedilen raporda, Avrupa ile Orta Doğu, Asya ve Afrika ülkelerini birbirine bağlayan konumu ile uluslararası bir lojistik merkez olan Türkiye’nin, bugün dünyanın 16, Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisi içerisinde yer aldığı belirtildi. 

Raporda, jeopolitik önemi ve genç nüfusu ile fırsatlar ülkesi olarak nitelendirilen Türkiye’de, özellikle tarih boyunca medeniyetlere başkentlik yapmış İstanbul’un yatırım ve gelişim açısından sunduğu fırsatların tüm dünyanın ilgisini çektiği kaydedildi. 


GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun: “Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi ile gayrimenkul sektörünün parlak geleceğine yürekten inanıyoruz”

Türkiye’nin en önemli gayrimenkul Platformu olan GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım ortaklığı Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun yaptığı açıklamada, gayrimenkul sektörünün Türkiye’deki önemine ilişkin şunları söyledi:


“Türkiye,  siyasi ve ekonomik istikrarı, jeopolitik konumu, ekonomik gücü ve 2023 hedefleri itibariyle Tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Ülkemiz Tarih, doğa ve kültürel değerleri, lokasyonu, popülasyon özellikleri ile tarihte olduğu gibi bugünde dünya gündemindedir.   3-4 saatlik bir uçuş mesafesi ile Avrupa’nın tüm ülkelerine, uzak doğuya, Rusya’ya, körfez ülkelerine, Ortadoğu’ya, Kuzey Afrika’ya Dünya nüfusunun 1/25’ ine ulaşım sağlanıyor. Özellikle İstanbul bir dünya kenti olarak Ekonominin globalleştiği günümüzde ulaşım imkanları sayesinde günü birlik iş gezilerinin yapılacağı lokasyonların başında geliyor. 


Marmara bölgesindeki enerji geçişleri, limanlar, otoyollar, hızlı tren gibi büyük altyapı yatırımları, başta İstanbul olmak üzere Marmara bölgesindeki tüm kentleri birbirleri ile etkileşim içine sokuyor.  Kuzey ve Güney Marmara otoyolunun iki önemli geçişi olan ve inşaatı devam eden İzmit Körfez geçişi ile yapımı planlanan Çanakkale Boğaz geçişi Marmara Bölgesi için bir altın bilezik oluşturuyor. Bu projelerin her biri bölgenin stratejik konumunu ve önemini daha da artırıyor. 


Türkiye gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcisi konumundaki GYODER olarak önümüzdeki 10 yıl içinde hem Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde büyümesi ve gelişmesine, hem de gayrimenkul sektörünün parlak geleceğine yürekten inanıyoruz.”


İstanbul ve Marmara Bölgesi Büyük Potansiyel Barındırıyor

İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde Kuzey ve güney aksına kurulacak iki adet havaalanı, Körfez geçiş ve otoyol projesi, Çanakkale Boğaz geçişi ve Avrasya Tüneli gibi dev projelerle Türkiye’de binlerce kişiye istihdam sağlanıyor. 


İstanbul, başta gayrimenkul ve finans sektörü olmak üzere pek çok sektörün kapsama alanı içinde yer alıyor.  Bölgenin parlayan yıldızı olma konumunu uzun süredir koruyan İstanbul, 15 milyona yaklaşan nüfusu ile ulusal ve uluslararası yatırımcıların ilgisini çekmeye devam edecek. Ayrıca Marmara Bölgesi’nde yer alan Tekirdağ, Yalova, Çorlu ve Balıkesir gibi gelişen kentlerde gayrimenkul üretim ve satışında artış yaşanıyor. Gelişen şehirlerde konut, alışveriş merkezi ve otel gibi alanlarda da yatırımlar ve dönüşümler yaşanmakta bu da bölgesel anlamdaki ilerlemeyi destekliyor.