Genel

GYODER'İN İstanbul Restate etkinliği erken gerçekleşiyor!

Her yıl haziran ayında düzenlenen İstanbul Restate, bu yıl 17 - 18 Mayıs tarihlerinde organize edilebilecek. Erkene almanın gerekçesi o sıralarda gerçekleştilecek olan Birleşmiş Milletler toplantısı

Her yıl haziran ayında düzenlenen İstanbul Restate, bu yıl 17 - 18 Mayıs tarihlerinde organize edilebilecek. Erkene almanın gerekçesi o sıralarda gerçekleştilecek olan Birleşmiş Milletler toplantısı.

Gayrimenkul Zirvesi ve Gayrimenkul Fuarı'nı aynı çatı altında birleştiren İstanbul Restate, 17 - 18 Mayıs 2011 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) organizasyonu olan İstanbul Restate, bu yıla kadar hep haziran ayında yapılıyordu. Ancak, fuarın Birleşmiş Milletler toplantısıyla aynı zamana denk gelmemesi için erkene çekildi.
Organizasyon tarihi değişen İstanbul Restate hakkında konuşan GYODER Başkanı Işık Gökkaya, toplam 25i yabancı olmak üzere 100ün üzerinde konuşmacının dünyadaki gayrimenkul sektörünü ele alacağını kaydetti.
Organizasyon için Reed  Exhibitions ile güçbirliği yaptıklarını belirten Gökkaya,  geçtiğimiz yıl 22 ülkeden katılım sağlandığını, fuara katılan 53 firmanın standında 100ü aşkın proje sergilendiğini kaydederek, şöyle devam etti: "Geçen yıl yerli ve yabancı yaklaşık 1.300 kurumsal ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştık. bu yıl katılımcı sayısı daha fazla olacak. Bu yıl da Avrupa, Ortadoğu, Rusya ve BDT ülkeleri, Kuzey Afrika, Akdeniz Bölgesi ve Türkiyeden çok sayıda uzman, dünyada sektörün kanaat önderleri arasında yer alan temsilciler ve sektör takipçileri fuarda bir araya gelecek. Fuara katılan firmaların standında, 18 milyar doları aşkın proje temsil edilecek." Fuara şu ana kadar 120 yabancı delegasyonun katılmak için başvuruda bulunduğunu bildiren Gökkaya, geçen sene 200ü aşkın yabancı delegasyonun geldiğini, bu sene sayının bunu aşmasını beklediklerini ifade etti.

MARKA KENTLER OLUŞTURMAK GEREK
Büyük kentlerde hayatın çok zorlaştığını, yeni marka kentler oluşturmak gerektiğini dile getiren Işık Gökkaya, bu noktada 'Gelişen Kentler Zirvesi' organizasyonlarının taşıdığı öneme dikkat çekerek şöyle devam etti: "Burada GYODERin çok katkısı olacak. Türkiyenin bütün kentlerini dolaşacağız. Gelişen Kentler Zirvesi ayrı bir marka oldu. Onu da önemli metropollerde devam ettireceğiz" dedi. 
Gökkaya, şu anda markalı konutun, Türkiyedeki yıllık konut satışının  yüzde 15-20sini geçmediğinin altını çizerek, yatırımcıların artık İstanbul dışına da çıkmaya başladığını, bunun da markalı konut açısından potansiyelin talebe dönmesinde etkili olacağını belirtti.