Kent Haberleri

Haberi duyan kulaklarına inanamıyor! Bir ilimizde su tarifesine indirim! 5 tona kadar…

İstanbul’da suya zam haberinin ardından Antalya'da su tarifelerine indirim yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, suya yapılan indirim ile ilgili, "5 tona kadar suyun tonunu 1 lira yapıyoruz" açıklamasında bulundu. Büyükşehir Belediyesi binasında düzenlenen genel kurul, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulunda, şehirdeki su tarifelerine indirim uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi binasında düzenlenen genel kurul, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı.

5 TONA KADAR SUYUN TONU 1 LİRADAN HESAPLANACAK

Genel kurulda, 2023 yılında uygulanacak yeni su tarifeleri onaya sunuldu ve oy birliği ile tarifelerde indirim yapılmasına karar verildi. Buna göre, Antalya'da mesken abonelerinde 5 tona kadar ilk kademe tarifede suyun tonu 1 lira, 6 ila 20 ton arası ikinci kademe tonu 11 lira olarak açıklandı. Kırsal mahallelerde ise 5 tona kadar birinci kademe 1 lira, 6 ila 20 tona kadar ikinci kademe 2 lira 75 kuruş olarak belirlendi.

Ticarethanelerde ise 10 tona kadar suyun tonu 23 lira 69 kuruştan 11 liraya düşürüldü. Kırsalda hayvan besiciliğiyle uğraşan 5 bin 911 vatandaşın da 50 metreküpe kadar suyu 1 liradan kullanması yönünde karar oy birliğiyle kabul edildi.

Engelli vatandaşlar için de su indirimi yapıldı... İşte detaylar...

Engelli vatandaşların su tarifelerinde yapılan indirim yüzde 40 oranında olurken, belediyeden sosyal yardım alan vatandaşlardan da 10 tona kadar ücret alınmayacağı duyuruldu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, plan ve bütçe komisyonu üyeleri ve siyasi partilerin grup sözcüleriyle oldukça detaylı bir çalışma sürdürdüklerini söyledi.

SUYUN TONU 1 LİRA

Hakkaniyetli bir indirim uygulayacaklarını belirten Böcek, "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirirek 5 tona kadar suyun tonunu 1 lira yapıyoruz. Bu indirimden ilk etapta 1 milyon 201 bin 660 hane yararlanacak. Bu indirim dar gelirli ailelerimiz için önemli. Vatandaşımıza bedavaya yakın bir fiyata su sağlamış olacağız. Geçen ay 290 lira su faturası ödeyen vatandaşımız bundan sonra indirimle 126 lira ödeyecek." dedi.

Manavgat yangınında zarar gören 3 bin 500 abonenin geçmiş su borçlarını üstlendiklerini ifade eden Başkan Böcek, üniversite öğrencilerine 5 ton ücretsiz su hizmetinin de devam edeceğini duyurdu.

SGK Uzmanı, asgari ücrete yapılacak zam tahminini açıkladı: Bu rakamın üzerine çıkmaz!

SON DAKİKA… AK Parti'den EYT ve sözleşmeli personel ile kritik açıklama!

Gram altın için 2023’e dikkat! Ezberler bozulacak! Hemen bakın!