29 / 04 / 2024

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Tıp Fakültesi kuruluyor!

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Tıp Fakültesi kuruluyor!

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’in “21. yüzyılın tıp fakültesi olacak” dediği Beytepe Tıp Fakültesi’nin kurulması hükümet ve Köşk’ten onay aldı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanması ile resmiyet kazandı...




Beytepe Tıp Fakültesi kurulması kararı Bakanlar Kurulu'nda imzalandı. Hacettepe Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "Uzay merkezi görünümlü bu fakülte Tükiye'nin sağlık üssü olacak" dedi 

Hacettepe Üniversitesi bünyesinde Beytepe Tıp Fakültesi kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Rektör Prof. Dr.  Murat Tuncer, arsa satışıyla kaynak geldikten sonra inşaata başlanacağını söyledi. Fakülte 2015'te öğrenci alacak. 

Tuncer, Türkiye'nin sağlık alanındaki araştırma üssü olacak uluslararası bir tıp fakültesini hayata geçireceklerini, öğrenci sayısının 100'ü aşmayacağını, büyük bölümünün uluslararası öğrencilerden oluşacağını söyledi. 

Tuncer, "Bu proje Türkiye'nin tıp alanındaki en büyük açılımı" dedi. 

Haberi sayfa 5'te Toplam maliyeti 1 milyar TL'yi bulacak olan Beytepe Tıp Fakültesi, hizmete girdiğinde bir çok araştırmaya ev sahipliği yapacak. 


HaberTürk Ankara


Geri Dön