Ekonomi

Hacı adayları dikkat! Hac kontenjanları açıklandı! Peki bu sene kaç kişi hacca gidecek?

Hacı adayları dikkat! Hac kontenjanları bugün açıklandı. Peki 2023 senisi için hac kayıt başvurları nasıl yapılacak? Nerelere müracaat edilecek? 2023 senesi hac kontenjanı bugün belli oldu. Hacca gitmek isteyenler işte tüm merak edilen soruların cevabı. Erbaş, 2023 senesi için uygulanacak hac kontenjanını açıkladı

Bu sene hacca gitmek isteyenlere müjdeli haberi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş verdi. Erbaş, 2023 senesi için uygulanacak hac kontenjanını açıkladı.

Suudi Arabistan’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2023 hac kontenjanlarıyla ilgili açıklama yaptı. Erbaş, hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldüğünü belirterek, 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayının kutsal topraklarda ağırlanacağını söyledi. .

Hacı adaylarının merakla beklediği sorunun yanıtı geldi. Buna göre, bu yıl hac için salgın öncesi dönem olan 2019’daki kontenjanlar uygulanacak.

Konuyla ilgili bir duyuru yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayının kutsal topraklarda ağırlanacağını bildirdi.

Bu senenin Hac Organizasyonuna ilişkin temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cidde'de Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile bir araya geldi.

Toplantıda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun ile Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan'ın da hazır bulundu Toplantıda, 2023 Hac Organizasyonuna yönelik birçok konusu görüşüldü.

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, toplantının ardından sosyal medya hesabından, “Haç kontenjanda hamdolsun salgın öncesi duruma dönüldü. 2023 yılında 65 yaş üstü dahil, 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız inşallah” paylaşımında bulundu.

Bu sene hacca gidecek olanlardan ilk kez kayıt yaptıracak olanlar anlaşmalı kurumlar olan Ziraat Bankası, Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım kurumsal tahsilat hesabına veya ilgili bankaların internet bankacılığı aracılığıyla, 250 TL ön kayıt ücreti yatırabilecek. Şayet ön kayıt ücretini yatırdığı halde süresi içerisinde müracaatını tamamlamayanların müracaatları ise kabul edilmeyecek.