Yeni Şirketler

Hacı Hüseyin Ağa'nın arsaları için bin kişi kuyruğa girdi

Hüseyin Ağa'nın 100 milyon lira değerindeki 320 dönüm arazide miras hakkı olduğunu öne süren yaklaşık bin kişi toplantı düzenledi

Bodrum'un Güvercinlik köyünde Hacı Hüseyin Ağa'nın 200 yıl önce bıraktığı iddia edilen 100 milyon lira değerindeki 320 dönüm arazide miras hakkı olduğunu öne süren yaklaşık bin kişi, Mumcular beldesinde toplantı düzenledi.

Katılımcılara seslenen gayrimenkul danışmanlık şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın, "Yaklaşık 200 yıllık mirasın asıl sahipleri 270 kişi civarında. Ancak, onların torunları ile birlikte bu sayı bini aştı. 400 kişi ile dava açmak için sözleşme yaptık. Vekâletnameleri hızla toplarsak, 20 ayda arsaların tapularını veya paralarını mirasçılara vereceğiz" dedi. Birçok kişi mirasçı listesinde adını bulamazken, bulanlar ise Barın'a vekâlet vermek için birbirleriyle yarıştı.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bodrum'da Osmanlı mirasınız olabilir! 

Bodrum Güvercinlik'te ve Sazköy'de, Osmanlı Dönemi'nden kendilerine 100 milyon liralık miras kaldığını öne süren 500 kişi buluştu. Ancak bazı mirasçılara hala ulaşılamadı

o Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Osmanlı Dönemi'nde yaşamış Hacı Hüseyin Ağa'dan kendilerine yaklaşık 100 milyon lira miras kaldığını öne süren yaklaşık 500 kişi, bilgilendirme amacıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Mumcular beldesinde, nikah salonundaki toplantıya katılan 500 kişi adına açıklama yapan Tuncer Rıfat Barın, Bodrum'da Osmanlı döneminde yaşamış Hacı Hüseyin Ağa'nın mirasıyla ilgili yaptığı çalışmalar sonunda çok sayıda mirasçıya ulaştığını, bazı mirasçılara ise ulaşamadığını söyledi. Mirasa konu olan arazi Bodrum Sazköy'de 120 dönüm, Güvercinlik'in tamamıyla Güvercinlik'ten Bodrum'a doğru uzanan 2 dönümlük sahil şeridinden oluşuyor.

BUGÜNE KADAR 701 MİRASÇI BULUNDU

Mirasçı sayısının şu anda 701 olduğunu belirten Barın, "Hüseyin Ağa'nın zürriyetini yürüten 7 çocuğunun toplam 34 torunu olmuş. Biz bu torunlardan ancak 30'una ulaşabildik. 4 tanesi hala noksan. `Biz de mirasçıyız' diyenler varsa, 15 günlük bir askı süremiz var. Bu süre içinde gelip müracaatlarını yapsınlar. Bizde isimler var, fakat isimleri söyleyemiyorum. Çünkü karışıklık oluyor. Başkaları da gelip mirasçı olduklarını iddia ediyor'' diye konuştu.
Star