27 / 04 / 2024

Hacımuratlı Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Hacımuratlı Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Gölbaşı Belediyesi’nin “Her Mahalleye Kültür Merkezi Projesi” kapsamında yapımı tamamlanan Hacımuratlı Mahallesi Kültür Merkezi hizmete açıldı. Belediye Başkanı Odabaşı Gölbaşı'nın, modern bir ilçe haline geldiğini belirtti...




Gölbaşı Belediyesi’nin “Her Mahalleye Kültür Merkezi Projesi” kapsamında yapımı tamamlanan Hacımuratlı Mahallesi Kültür Merkezi hizmete açıldı.


Gölbaşı Belediyesi’nin “Her Mahalleye Kültür Merkezi Projesi” kapsamında yapımı tamamlanan Hacımuratlı Kültür Merkezi hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı’nın marka değerini arttırmak için vatandaşlarla el ele beraber birçok iş yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.


Kültür merkezinin açılışına MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, MHP MYK üyesi Selçuk Coşkun, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Hacımuratlı Muhtarı Fuat Talat ve vatandaşlar katıldı.


Açılış töreninde konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, şunları söyledi:


“Hizmet yetkisini bize verdiğiniz 2009’dan itibaren Gölbaşılı hemşehrilerimiz için mesai gözetmeksizin gece gündüz çalıştık. Gölbaşımızın marka değerini arttırmak için sizlerle beraber birçok iş yaptık. Hizmetlerimizi verirken Gölbaşımızı bir adım daha ileri götürmek için çabaladık. Gölbaşımız için yapılan her işin altında sizin de emeğiniz var. Çok şükür asfaltsız yol, kaldırımsız cadde bırakmadık. Gölbaşımız, çalışmalarımız neticesinde modern bir ilçe haline geldi.”


Gölbaşı’nda olduğu gibi Hacımuratlı’da da özverili bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Başkan Odabaşı, daha sonra şunları söyledi:


“Bize yol açın dediniz açtık; yollarımızı asfaltladık. Mezarlıklarımızı temizleyip, tapuları yeniledik. İmam evinden köy konağına kadar her şeyi yaptık. Allah’ın izniyle şimdi de kültür merkezimizi açıyoruz. Kültür merkezimizin açılmasıyla birlikte düğünlerimizi, eğlencelerimizi, cenaze törenlerimizi ve diğer tüm sosyal faaliyetlerimizi bu merkezde yapabileceğiz. Gelenek ve göreneklerimizin yaşatıldığı, güzel anılarımıza şahitlik eden bir yer olması dileği ile kültür merkezimiz, başta Hacımuratlı olmak üzere tüm Gölbaşı’mıza ve Ankara’mıza hayırlı olsun.”


Başkan Odabaşı’nın konuşmasının ardından dualar eşliğinde muhtar odası, mutfağı, gelin odası, 150 metrekarelik bir salonu bulunan toplam 275 metrekarelik kullanım alanına sahip tek katlı kültür merkezinin açılış kurdelesi kesildi. Kesilen kurdelenin ardından kültür merkezinde katılımcılara yemek ikram edildi.


Van Bülten


Geri Dön