Emlak Terimleri

Hacizli satış örneği!

Hacizli satış nasıl olur, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte hacizli satış örneği...

Hacizli satış örneği!

Haciz, bir kimsenin borcundan dolayı sahip olduğu mallara, borcu kadar el konulması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu hacizli malların da satışı yapılarak, elde edilen gelirden alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki hacizli satış nasıl oluyor merak ediyorsanız, "Hacizli satış örneği" ni inceleyebilirsiniz.


Hacizli satış örneği...

BİR TARAFTAN : .........(Ad, Soyad), (Vergi Numarası :……)

DİĞER TARAFTAN: .........(Ad, Soyad), (Vergi Numarası :……)


Aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır.


Bu resmi senedin arka sayfasının özel sütunlarında her türlü nitelikleri yazılı, ..... Mahallesinde bulunan ....ada, ....parsel sayılı 546,50 metrekare yüz ölçümündeki arsa üzerine kurulu kat irtifaklı gayrimenkulün 27 numaralı 1/36 arsa paylı 4. kattaki meskeninin tamamı, Sivas 1. İcra Müdürlüğü'nün 25.07.1996 tarih ve 1996/1680 sayılı yazısı ile 1.700 (bin yedi yüz) lira borcundan, yine Sivas 2. İcra Müdürlüğü'nün 15.08.1996 tarih ve 1996/1872 sayılı yazısı ile 400 (dört yüz) lira borcundan, yine Sivas 1. İcra Müdürlüğü'nün 11.10.1996 tarih ve 1996/2408 sayılı yazısı ile 1 208 (bin iki yüz) lira borcundan dolayı hacizli olarak ............. adına kayıtlı iken; bu kez malik işbu bağımsız bölümün tamamını 300 (üç yüz) lira bedelle ..........................'e sattığını, satış bedelini tamamen ve peşinen aldığını, alıcısı adına tescilini istediğini; alıcı ................... işbu meskenin tamamını bu bağımsız bölümün üzerindeki tüm hacizleri görerek ve bu hacizlerin tüm hukuki sonuçlarını kabul ederek, yukarıda yazılı bedel ve şartlarla satın aldığını ve adına tescilini istediğini,


AÇIKLAMA: İcrai haciz taşınmaz malın satışına engel değildir. Satılacak taşınmaz malın şerhler sütununda icra müdürlüğünden gelmiş hacizler mevcut ise resmî senet aşağıdaki şekilde hazırlanır.


“Bu resmî senedin arka sayfasının özel sütunlarında her türlü nitelikleri yazılı, ... Mahallesinde bulunan ....ada, ....parsel sayılı 546,50 m2 yüz ölçümündeki arsanın tamamı,  şerhler sütunundaki ........ tarih ......... yevmiye ile ......... TL borçtan dolayı haciz, ........ tarih ......... yevmiye ile ......... TL borçtan dolayı haciz ve ........ tarih ......... yevmiye ile .......... TL borçtan dolayı haciz şerhleri ile birlikte ..... oğlu ..... adına kayıtlı iken; bu kez, .........”

Haciz taşınmaz malın devrine veya üzerinde hak kurulmasına engel değildir. Ancak bu haciz düzenlenecek resmî senette gösterilmelidir.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com