Kent Haberleri

Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi 15 Temmuz'da açılacak!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu tarafında yapıldığı ‘Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi’ hain darbe girişiminin yıl dönümünde ziyaretçilere açılacak.

Hain darbe girişiminin unutturulmaması ve şehitlerin hatıralarını yaşatması için Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla inşa edilen ve yapımı tamamlanan Hafıza 15 Temmuz Müzesi, alçak kalkışmanın yıldönümünde hizmete açılacak. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; 15 Temmuz Şehitler Makamı’nın hemen yanında bulunan müze, yaklaşık bin 500 metrekarelik alana inşa edildi. Darbe gecesi gösterilen destansı direnişin tüm yönleriyle anlatılacağı müzede 251 şehidin ve gazilerin hatıraları bulunacak.

ŞEHİTLERİN ANISINA

Müzenin girişinde taşın üzerine işlenmiş “Bu şehitlik makamı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iradeleriyle, 15 Temmuz 2016 tarihinde şehit edilen kahraman kardeşlerimizin aziz hatıralarına hürmeten inşa edilmiştir” yazısı yer alıyor. Kapıdan ilk girişte yer alan alanda ise sağ duvarda 251 şehidin isimleri bulunuyor. Müzenin tavanından şehitleri temsilen beyaz güvercinler sarkıtılıyor. Ortada ise 15 Temmuz’a dair film ve belgesel gösterimlerinin yapılacağı platform bulunuyor. Hemen karşı duvarda ise “Unutma” yazısı bulunuyor. 

15 Temmuz gecesi tankların altında ezilen bir otomobil de müzede sergilenecekler arasında yer alıyor. Ayrıca müzede hem şehitler makamını hem de müzeyi ziyaret edecekler için 180 metrekarelik bir mescit de bulunuyor.