Ekonomi

Haftalık bazda borsanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri hangileri? 

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 0,88 düşerken, bu hafta yatırım fonları ortalama yüzde 0,89, BES fonları yüzde 0,97 değer kaybettiği kaydedildi. 

Borusan Boru Sanayi en çok prim yapan hisse oldu. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 26,51 ile Borusan Boru Sanayi olduğu açıklandı. Borusan Boru Sanayi’yi, yüzde 8,79 ile Şekerbank, yüzde 7,92 ile Pegasus Hava Taşımacılığı izlemiş oldu.

En çok değer kaybettiren Şok Marketler oldu. Hisseler arasında en çok değer kaybedenler yüzde 12,18 ile Şok Marketler, yüzde 10,45 ile CW Enerji ve yüzde 9,42 ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olarak sıralanmış olduğu bellirtildi.

ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre; Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören en değerli şirketler, 466 milyar 200 milyon lirayla Garanti BBVA, 444 milyar 289 milyon lirayla Koç Holding ve 403 milyar 305 milyon lirayla Türk Hava Yolları oldu.

En çok Para Piyasası Fonları yükseldi. Yatırım fonları arasında en fazla yükselen yüzde 0,98 ile "Para Piyasası Fonları", en fazla gerileyen fon ise yüzde 3,92 ile "Hisse Senedi Fonları" oldu.

BES fonlarında ise en fazla yükseliş yüzde 0,99 ile "Başlangıç Fonları"nda görülürken en çok gerileyen fon ise yüzde 4,25 ile "Endeks" oldu. Bu hafta en fazla kazandıran yatırım fonu yüzde 18,36 ile Ziraat Portföy Birinci Serbest (TL) Fon oldu.

Öte yandan , NN Hayat ve Emeklilik AŞ Altın Emeklilik Yatırım Fonu, yüzde 1,55'lik yükselişle bu haftanın en fazla kazandıran emeklilik yatırım fonu olarak belirlendi.

EN FAZLA KAYBETTİREN FONLAR HANGİLERİ OLDU? 

Bu hafta en fazla kaybettiren yatırım fonu, yüzde 23,34 ile Inveo Portföy Gedik Yatırım Serbest (TL) Özel Fon (Hisse Senedi Yoğun Fon) oldu. Türkiye Hayat ve Emeklilik AŞ Bıst-30 Dışı Şirketler Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ise yüzde 5,20'lik düşüşle en fazla kaybettiren emeklilik yatırım fonu olarak belirlendi.

Altın, dolar, gümüş, borsa ve bitcoin yatırımcıları dikkat! İslam Memiş, bu hafta kimlerin kazandığını açıkladı!

1 milyon TL son 3 ayda mevduata yatırılsaydı 1 milyon 120 bin TL, borsaya yatırılsaydı 700 bin TL olacaktı!

Son 5 yılda hem temettü veren hem de en fazla kazandıran 10 hisse!

Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Borsa İstanbul bu hafta kazandırdı, dolar kaybettirdi...