Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısının Yeniden Belirlenmesini İstiyor!
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari ücret tespit komisyonunun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istediklerini duyurdu. İstasyon Mahallesi Gar önünde gerçekleştirilen etkinliğe, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da katıldı
Hak-İş Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Kahramanmaraş'ta "Emeğin Evrensel Gücü: Hak-İş" temasıyla bir etkinlik düzenledi.
İstasyon Mahallesi Gar önünde gerçekleştirilen etkinliğe, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da katıldı. Arslan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanlığı'nı ziyaret ederek, depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye personeli ile bir araya gelerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günleri'ni kutladı.
Daha sonra Gar önünde konuşma yapan Arslan, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ gibi birçok ildeki işçilere seslendi.
Kahramanmaraş'ın acılarını paylaşmak ve yürek yangınını söndürmek için 1 Mayıs programını burada yapmak istediklerini anlatan Arslan, Hak-İş olarak bugün Kahramanmaraş ile 81 ilin meydanlarda olduklarını belirtti.
Hak-İş Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kahramanmaraş'ta "Emeğin Evrensel Gücü: Hak-İş" temasıyla bir etkinlik düzenledi. Genel Başkan Mahmut Arslan, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta gerçekleşen etkinlikte hazır bulundu.
Arslan, ilk olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanlığı'nı ziyaret ederek depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye personeli ile bir araya geldi ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Daha sonra Gar önünde gerçekleşen etkinlikte konuşan Arslan, Türkiye tarihinin en büyük deprem felaketini yaşadıklarını ve Hak-İş olarak depremin ilk anından itibaren AFAD ile koordineli bir şekilde 3 ayrı kurtarma timini deprem bölgesine gönderdiklerini söyledi. Arslan ayrıca, Hak-İş'in Afet Koordinasyon ve Kriz Merkezi'ni oluşturarak ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılmasını sağladığını ve deprem bölgesinde incelemelerde bulunarak ihtiyaçları yerinde tespit ettiklerini belirtti. Hak-İş'in depremden etkilenen vatandaşlara yönelik ayni yardımlarının yanı sıra 250 milyon liraya yakın nakdi yardım yaptığını vurgulayan Arslan, Hak-İş'in sadece söz vermekle kalmayıp harekete geçtiğini ve lider konumunda olduğunu ifade etti.
"Emekli aylığı alt sınırının, asgari ücret düzeyine çekilmesini istiyoruz"
Arslan, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen 1 Mayıs programında yaptığı konuşmada, Hak-İş teşkilatları olarak depremin hemen ardından yaptıkları çalışmaları anlattı. Arslan, Hak-İş olarak deprem bölgesine 3 farklı kurtarma ekibi gönderdiklerini ve Afet Koordinasyon ve Kriz Merkezi'ni oluşturarak ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılmasını sağladıklarını belirtti. Ayrıca, depremzedelerin yanında olmak adına gönül kapılarını ve evlerinin kapılarını açtıklarını vurguladı.
Arslan, işçilerin sorunlarının çözümü için çalışmalar yaptıklarını ifade etti ve kayıt dışı istihdam ve işsizlikle mücadele edilmesini istediklerini belirtti. Milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından işçilerin daha fazla pay almasını talep ettiklerini söyledi. Emekçilerin pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı ve doğal afetler gibi olayların etkilerini en ağır şekilde yaşadığını vurgulayan Arslan, enflasyona karşı korunmalarını daha fazla istediklerini sözlerine ekledi.
Asgari ücret tespit komisyonunun katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesi, çalışanları koruyacak ücret düzenlemelerinin yapılması, emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine çekilmesi gibi taleplerini dile getiren Arslan, işsizlik sorununa çözüm bulmak için yeni sistemler ve modeller geliştirilmesini istediklerini belirtti. Ayrıca, bireyi esas alan ve düzenli asgari gelir yardımı sisteminin bir an önce kurulmasını talep ettiklerini ifade etti.
"Doğal afetlere karşı güvenli konutlar ve şehirler istiyoruz"
Arslan, işçilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması için Hak-İş teşkilatları olarak farklı başlıklar altında çalışmalar yaptıklarını belirtti. İş kazaları ve meslek hastalıklarının son bulmasını, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla gözetilmesini istediklerini vurgulayan Arslan, çocuk işçiliği ve istismarının önlenmesi, mesleki yeterlilik belgelerinin yaygınlaştırılması, kıdem tazminatında kazanılmış hakların korunması ve erişiminin kolaylaştırılması gibi konularda da talepleri olduğunu ifade etti. Ayrıca doğal afetlere karşı güvenli konutlar ve şehirler istediklerini, afetlere hazırlık, müdahale ve yeniden inşa konusunda yenilikçi politikaların zorunlu olduğuna inandıklarını belirtti.
Arslan'ın alanı dolduran işçilere karanfil atmasının ardından Hak-İş'in 1 Mayıs bildirgesi okundu.
Bakan Bilgin, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı! |
Aile Bakanlığı'ndan çocuklu dar gelirli ailelere maddi yardım: 1 yıl boyunca 4.200 TL destek verilecek! |
Denizbank'tan son dakika müjdesi! Kimliği ile başvuran 10 bin TL'yi kapıyor! |