Kim Kimdir?

Hakan Ateş: Denizbank'ın Kurucu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı! Hakan Ateş kimdir? 

Denizbank genel müdürü, yönetim Kurulu ve icra komitesi üyesi Hakan Ateş kimdir? Hakan Ateş kaç yaşında? Hakan Ateş daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İlkokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamlamıştır

Hakan Ateş, 1959 yılında doğmuştur. İlkokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamlamıştır. Daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme alanında lisans eğitimi almıştır. Kariyerine 1981 yılında İş Bankası'nda Teftiş Kurulu Müfettişi olarak başlamıştır. 1986-1993 yılları arasında Interbank'ın çeşitli birimlerinde çalışmış ve Elmadağ, Şişli, Bakırköy, İzmir ve Merkez şubelerinde Şube Müdürü olarak görev yapmıştır.

Interbank'ta Nakit Yönetimi Sistemi'ni kurmuş ve 1993 yılında Merkezi Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır. 1994-1996 yılları arasında Bank Ekspress'te Mali İşler ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. Bank of America'nın danışmanlığında Bank Express'in yeniden yapılandırılması projesini yürütmüştür. Rusya'da GarantiBank Moscow'u kurmuş ve 1996 Haziran ayından itibaren bir yıl boyunca burada Genel Müdür olarak görev yapmıştır. 1997 Haziran ayında DenizBank'ta Kurucu Genel Müdür olarak başladığı görevine halen devam etmektedir.

Ekim 2004'te DenizBank hisseleri halka arz edildi ve arz miktarının 5.5 katı kadar talep toplandı. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Hakan Ateş'in liderliğinde Mayıs 2006'da Zorlu Holding sahipliğindeki DenizBank hisseleri, Türkiye'de en yüksek tutar olan 4.7 çarpan değeriyle Dexia S.A.'ya satıldı. Ateş, Haziran 2012'de Dexia Grubu sahipliğindeki DenizBank hisselerinin yüzde 99.85'ini 1.33 çarpan değeri ve 3.6 milyar dolar bedel ile Sberbank'a sattı. Temmuz 2019'da ise zorlu piyasa koşullarına rağmen, 15.48 milyar TL'ye Emirates NBD'ye yakın bir çarpan bedelle DenizBank'ın satış sürecini yönetti. Ayrıca, Mayıs 2011'de Deniz Emeklilik'in defter değerinin 10 katı bedelle 256 milyon euroya, 15 yıllık satış anlaşması ile devredilmesi ve 2013 yılında Citi Türkiye Bireysel Bankacılık Bölümü'nün yaklaşık 1,500 çalışanı ile devralınması da Sayın Ateş'in liderliğinde gerçekleştirildi. ATEŞ, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından Türkiye'ye Değer Katanlar Ödülü'ne layık görülmüş ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Hakan Ateş, DenizBank'un bağlı kuruluşları olan Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., Intertech A.Ş. ve DenizBank AG'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak hizmet vermektedir. Ayrıca, Eylül 2020 itibarıyla Emirates NBD Mısır'da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ateş, 2015 yılında Türkiye'ye Değer Katanlar Ödülü'ne layık görülmüş ve iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Hesham Al Qassim: Dubai Investments'in CEO'su! Hesham Al Qassim kimdir? 
Shayne Nelson: Çok Yönlü Bankacılık Kariyeri ve Kişisel Hayatı! Shayne Nelson kimdir?
Maksut Serim kimdir?