05 / 05 / 2024

Hakan Tütüncü: Kepez'de kat artışı gelecek tarım alanı problemi çözülecek!

Hakan Tütüncü: Kepez'de kat artışı gelecek tarım alanı problemi çözülecek!

Başkan Hakan Tütüncü, prestij projelerle, belediyecilik hizmetleriyle Antalya'nın parlayan yıldızı yaptıkları Varsak'ın, kat artışı talebini ve tarım alanı probleminin çözümünü 30 Mart'tan sonra gerçekleştireceklerini söyledi.



Kepez Belediye Başkanı ve Ak Parti Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, seçim çalışmaları kapsamında Varsak Karşıyaka ve Zeytinlik mahallelerinde düzenlenen toplantılara katıldı. Toplantılarda Eski Varsak Belediye Başkanları Hüseyin Ayanoğlu ve Şenol Eren'le birlikte yüzlerce vatandaş da hazır bulundu. Eşi Dr Ayşe Tütüncü'nün, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri'nin ve meclis üyeleri adaylarının eşlik ettiği toplantılarda Başkan Tütüncü, bölgeye yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlattı. 


Varsak parlayan yıldız oldu 


Tütüncü, 2009 seçimlerinde Varsak'ı, Antalya'nın en güzel yerleşim yeri yapma sözü verdiklerini hatırlatarak, "Verdiğimiz sözü tuttuk ve Varsak'ı, Antalya'nın en güzel yerleşim merkezlerinden biri yaptık."dedi. Tütüncü, Kepezpark Varsak, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi, çadır tarzı spor salonu, yeni parklar, yeni yollar, asfalt ve kaldırım ve orta refüj çalışmalarıyla Varsak Antalya'nın parlayan yıldızı haline getirdiklerini belirtti. 


Hizmetlerimiz arasında kayboldular 


Başkan Hakan Tütüncü, Süleyman Demirel Bulvarı ile kuzeydeki köyler arasında açtıkları 4,5 km uzunluğundaki Hamza Taş Bulvarı ile Antalya'ya yeni bir şehir girişi kazandırdıklarını kaydetti. Başkan Tütüncü, bulvarın Varsak'ın değerine değer kazandırdığının da altını çizdi. 


Tütüncü, içerisinde Antalya'nın ilk tam olimpik kapalı yüzme havuzu ve masal parkının olduğu Kepezpark Varsak'ı inşa ettiği 49 dönümlük alanı bölge için bir turizm merkezi haline getirdiklerini anlattı. 


Kat artışı konusu 


Bu tesislerle, temel belediyecilik hizmetleriyle Varsak'ı kalkındırdıklarına vurgu yapan Tütüncü, "Muhalefetin hayalleri yaptığımız tesisleri yetmez. Yetseydi kendi iktidarları döneminde bu hizmetleri yaparlardı. Ama şimdi ne yapacaklarını şaşırdılar. Yaptığımız hizmetlerin arasında kayboldular, kaybolmaya da mahkûmdurlar." İfadesini kullandı. 


Ak Parti Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, bu dönem Büyükşehir'den gerekli desteği alamadıkları için Varsak'ın tarım alanı ve kat artışı problemlerini çözemediklerinin altını çizdi.

 

Yeni dönemde Ak Partili Büyükşehir ile bölgenin tarım alanı problemini çözeceklerinin müjdesini veren Tütüncü, "Varsak'ta, 7 mahallede tarım alanına dönüştürülen imarlı parsellerin sıkıntısını çözmek için 25 bin ölçekli ve 5 binlik ölçekli nazım imar planlarında önemli değişikliklerin yapılması gerekiyordu. Ankara'da bir evrak memuru gibi dolaşarak 2011'de imar planının yapılması için gerekli olan tarım raporunu ve kamu yararı kararlarını aldık ve kararları planları yapması için Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ettik. Ancak Büyükşehir, 3 yıl boyunca problemin çözümünü savsakladı" diye konuştu Varsak'ın sorununu biz çözeceğiz 2013 Ekim ayında yalan-yanlış bir imar planı Büyükşehir meclisine getirdiler. Bölgedeki tarım alanlarının yarısının problemini çözdüler. Yarısını ise çözmediler. Biz tarım alanına dönüştüren parsellerin tamamı çözülsün, dedik. CHP'nin ruh ikizi MHP de Meclis'te hepsinin değil bir kısmının çözülmesine istiyoruz, dedi ve Hoca'nın peşine takılıp gitti. 


30 Mart'tan sonra 


Ak Partili Büyükşehir Belediyesi ile Ak Partili Kepez Belediyesi el ele, gönül gönüle verecek Varsak'ın tarım alanı meselesini kökünden çözecek" Başkan olmadan önce planı öğren Varsak'ın kat artışı talebini de karşılayacaklarını dile getiren Tütüncü, 5 yıldır belediye başkanıydın kat artışını neden yapmadın, eleştirisine şu cevabı verdi: "Bunu söyleyen kalkıyor, ben belediye başkanı olacağım, diyor. Arkadaş, sen hangi planı, hangi belediyenin yapacağını bilmiyorsun. Belediye başkanı olacağım, diyeceğine önce planların nasıl yapıldığını öğren. 


Kat artışları, 25 binlik ve 5 binlik nazım imar planlarında yapılır. Nazım imar planlarını da Büyükşehir yapar. Büyükşehir Belediyesi kat artışı yapılacak olan yerin tarım alanıyla alakalı problemini çözmemişken burada nasıl kat artıracaksın. 30 Mart'tan sonra yapacağımız imar planı tadilatlarıyla hem kat artışını sağlayacağız hem de tarım alanı problemini çözeceğiz." Laf üretenleri 30 Mart'ta sandığa gömün Varsak'ın, Kepez'in değil bütün Antalya'nın yaşamak için tercih ettiği güzel bir bölge haline geldiğini dile getiren Başkan Tütüncü,, muhalefet partilerinin adaylarını ise şu sözlerle eleştirdi: "Varsaklıları hizmetin en güzeli ile buluşturduk. Bu hizmetleri Ak Parti'nin Ak kadroları yaptı. Bizim yaptığımız hizmetler arasında kaybolanlar şimdi yalanlarla, çamur atma politikasıyla bizim önümüzü kesebileceklerini düşünüyorlar. Kirli emellerle, dedikodularla, yalanlarla bu seçim kampanyasını bulandırmaya çalışıyorlar. İnanıyorum ki onlara en güzel cevabı 30 Mart'ta sandıkta vereceksiniz. Varsaklılar arif insanlardır. Onlar lafa değil, icraata bakarlar" diye konuştu.


Antalya İleri


Geri Dön