Hakan Vural Çanakkaleli müteahhitlerle bir araya geldi!
Önceki gün Çanakkale Müteahhitler Birliği'nde düzenlenen toplantıda ÇMB Başkanı Hakan Vural'ın yanı sıra aynı zamanda birlik üyesi olan ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, ÇASİAD eski Başkanı Salih Yıldız da kentsel dönüşüm hakkında görüş bildirdiler.
Önceki gün Çanakkale Müteahhitler Birliği'nde düzenlenen toplantıda ÇMB Başkanı Hakan Vural'ın yanı sıra aynı zamanda birlik üyesi olan ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, ÇASİAD eski Başkanı Salih Yıldız, Cem Belli ve Salih Karacanlar da konuşma yaparak deprem, binalar ve kentsel dönüşüm hakkında görüş bildirdiler.
Soma'da yaşanan elim kazadan dolayı başsağlığı ve rahmet dileyerek toplantıyı başlatan Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, "Bizler maalesef ki iş riski sınıfı olarak madencilerle aynı kategorideyiz, bu çok tehlikeli sınıftır. Bu manada Çanakkale'de iş yapan müteahhitler olarak inşaatlarımızı bir kez daha gözden geçirerek, iş güvenliği tedbirliğini daha da artırmayı kendimize görev olarak aldık ve çalışmalarımızı başlattık. Bununla birlikte 6,5 şiddetinde Saros Körfezinde oluşan depremin şehrimize etkilerini değerlendirmek istiyoruz. Hepimize geçmiş olsun, bu anlamda buradan da çıkartmamız gereken bir ders var ise bir an önce çıkartmamız gerekir diye düşünüyoruz" dedi.
Vural'dan sonra söz alan Cem Belli ise, "Hepimizin biraz korkarak da olsa yaşadığı Çanakkale Merkez ilçeye 85 km uzaklıkta 6,9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Böylece Çanakkale halkı haberlerde duyduğu depremi, yaşayarak gördü. Bu durumda yapılması gereken iki şey vardır. Yapılacak yapıların yönetmeliklere uygun doğru bir şekilde depreme dayanıklı bir şekilde yapılması gerekir. İkincisi ise halkın bilinçlenmesi, eğitilmesi gerektiğidir. Vatandaşların balkondan atlamaları veya eşyalar dolayısıyla yaralanmaları, 1999 yılından bu yana pek bir ilerleme kaydedilmediğinin, halkın bilinçlenmediğinin göstergesidir" dedi. Belli "Çanakkale'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından bir tanesiyiz, özellikle inşaat sektöründe. Üzerimize düşen bazı görevler var. Birincisi kendi üyelerimizi eğiterek daha sağlıklı binalar yapmalıyız. İkincisi ise bu konuda halkımızı bilinçlendirmeliyiz. En büyük sorun şu, yeni yapıların depremsellik açısından güvenlik eksiği yok, ancak daha önce deprem yönetmeliğine uymayan yapılarla ilgili ciddi sorunlarımız var. Bu yüzden de en kısa zamanda Çanakkale'deki kamu kuruluşlarıyla Belediyeyle bir araya gelerek kentsel dönüşümü hayata geçirmeliyiz. İsmetpaşa Mahallesindeki ve diğer mahallelerdeki projeler de umarım en kısa zamanda hayata geçirilir." diye konuştu Belli'den sonra söz alan ÇASİAD Eski Başkanı Salih Yıldız, "Üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz" derken, ÇASİAD Başkanı ve aynı zamanda müteahhit olan Erdal Akarsu ise, şuanda her türlü denetlemeye açık güzel binalar inşa edildiğini, bu konuda bütün güvenlik önlemlerinin alındığını söyleyerek sözlerini tamamladı.
Toplantı sonunda şehrin İzmir girişinde mevcut olan yapılaşma ve giderek artan öğrenci sayısı ile birlikte ulaşım açısından endişe yatan bu durumun nasıl çözüleceğinin sorulmasına Başkan Hakan Vural, "Bu şehirde bunlar normal, 3 şerit yetişmeyecek" diyerek, "Yerel yönetimlerin işi, bu da raylı sistem de olabilir tabi" şeklinde cevap verdi.
Çanakkale Gündem