27 / 04 / 2024

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.



Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı ev sahibi ve kiracıları birbirine düşürürken, Hakim ve Savcılar Derneği’nden gelen haber herkesi şaşırttı.

Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın lojmanlarda yüzde 300’e varan oranlarda zam yapmasına ilişkin 17/01/2024 tarihli ve 3/45 sayılı Yönetim Kurulu kararının iptali için dava açtı.

Lojman kiralarına, 2021 yılında yüzde 12,28, 2022 ve 2023 yıllarında yüzde 25 zam yapılmıştı. Dernekten yapılan açıklamada bu zamlara rağmen, 2024 yılında yüzde 300’e varan oranlarda zam yapmasına ilişkin Yönetim Kurulu kararının iptal ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açıldığı belirtilerek, “ Yargı camiasına hayırlı ve uğurlu olsun”  denildi.

Adalet Teşkilatı’nı Güçlendirme Vakfı’nın, 17 Ocak 2024 tarihli ve 3/45 sayılı Yönetim Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da açtığı davanın sonucunda çıkacak karar heyecanla bekleniyor.

DAVA AÇILDIĞINI DUYURDULAR

Hakim ve Savcılar Derneği (HAKSAV) dava açtığı bilgisini duyurduğu haberin altına. Derneğe üye olmak isteyen hakim ve savcılar için gerekli bilgileri de verdi.

Derneğimize üye olmak isteyen Hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızın mail göndermesi yeterlidir. Mailin konu kısmına; ”Üyelik Başvurusu”, içerik kısmına; ”Hâkimler ve Savcılar Derneği Başkanlığına” hitaben yazıp, başvuranın;

1-Adı,

2-Soyadı,

3-Doğum tarihi,

4-Anne adı,

5-T.C. kimlik nosu,

6-Mesleği,

7-Sicili,

8-Telefon numarası,

9-E-posta adresi bilgilerine yer verilmesi, mailin sonuna "Üyeliğimin kabulüne karar verilmesini istiyorum" ifadelerinin yer alması ve derneğin mail adresi olan  adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Ev sahibi Fatmagül’ün suçu ne? dedi. Manifestosunu açıkladı

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy'de 1+1 fiyatına Amerika'da 2 katlı ev!

 

 


Geri Dön