29 / 04 / 2024

Hakkari-Van karayolunun yapım süreci meclis gündeminde!

Hakkari-Van karayolunun yapım süreci meclis gündeminde!

Hakkari-Van karayolunun yapım süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Şırnak-Eruh karayolunun yapım sürecine ilişkin soru önergesi verdi. Tutdere, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ve talep ederim'' diye konuştu.

Tutdere, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Çevredeki yüksek tepelerden sürekli kaya ve çığ düşen, keskin virajlarıyla sürücülere zor anlar yaşatan Van-Hakkâri yolunda ulaşımın daha rahat ve güvenli yapılmasını sağlamak amacıyla yolun yeniden yapılacağı belirtilmiş ve çalışmalara başlandığı ifade edilmiştir. Hakkâri Van arasındaki mesafeyi kısaltacak ve Berçalan Yaylasından geçecek olan yolun bugüne kadar bitirilememiş olması bölge halkını mağdur etmektedir. Yol mevcut haliyle büyük tehlike arz etmektedir. Bölgenin dağlık olması kışın sert geçmesi, çığ tehlikesi, kaya düşmesi, kar ve buzlanma gibi birçok riskin bulunduğu bu yoldaki çalışmaların vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için bir an evvel bitirilmesi gerekmektedir.''

Hakkari-Van karayolunun yapım süreci meclis gündeminde!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1. Hakkari ile Van arasındaki mesafeyi kısaltacağı da belirtilen Hakkari-Van karayolu çalışmaları hangi aşamadadır? 
2. Bahsi geçen yol yapım çalışmalarında herhangi bir aksaklık var mıdır? Varsa bu aksaklıklar nelerdir? 
3. Hakkari-Van karayolunun bugüne kadar bitirilememiş olmasının sebebi nedir? 
4. 2021 yılında Hakkari-Van karayolu için ödenek ayrılacak mıdır? Ne kadar ödenek ayrılacaktır? 
5. Hakkari-Van karayolu ne zaman bitirilecektir? 
6. Son beş yılda bu yolda meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısı kaçtır? Bu yolda meydana gelen kazalarda kaç yurttaşımız yaralanmış, kaç yurttaşımız hayatını kaybetmiştir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön