28 / 04 / 2024

Hakkâri Yüksekova'da 5 yıldızlı otel inşa ediliyor!

Hakkâri Yüksekova'da 5 yıldızlı otel inşa ediliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Hakkari'de devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kente yapılan yatırımlar arasında 5 yıldızlı otel inşası da bulunuyor.



Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Hakkari Valiliğin destekleriyle turizm sektörünü kalkındırmayı amaçlayan 2 bin 800 metre rakımlı Mergabütan Kayak Merkezine yapılan Sporcu Konaklama Merkezi ve 5 yıldızlı oteli 50 odalı, 36 standart +12deluxe+2suit olmak üzere 120 yatak kapasiteli bir yer inşa ediliyor. Sabah'tan Hüseyin Kaçar, Ahmet Kavak ve Musa Düzenci'nin haberine göre; Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, otel inşasına yönelik yaptığı açıklamada  "Geçtiğimiz yıllarda pist uzunluğumuz bin 200 metre civarı idi, 2019 yılında bunu 3 bin 500 metreye çıkardık. Burada otelle beraber inşallah kış turizmi anlamında sporcuların konaklanabileceği, ulusal ve uluslar arası etkinliklerin yapılabileceği bir kayak merkezi olacak. Hakkâri dağlarında ve Mergabütan Kayak Merkezinde kar 6 ay kalıyor" dedi.

5 YILDIZLI OTEL GELİYOR 

Hakkâri Yüksekova ilçesinin İpekyolu üzerinde inşasına başlayan 5 yıldızlı Double Tree By Hilton'un imza töreni Şubat ayında gerçekleştirildi. Yapımına başlanacak olan 5 yıldızlı otelle birlikte bölgedeki turizmin canlanması hedefleniyor. Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Hakkâri Valiliği'nin destekleriyle turizm sektörünü kalkındırmayı amaçlayan Merga Bütan Kayak Merkezi'ne İran, Irak ve il dışından gelen sporcuları için bu yıl 4 yıldız bir otel de yapılıyor. 36'sı standart, 12'si deluxe, 2'si suit olmak üzere 120 yatak kapasiteli 4 yıldızlı otel bu yıl hizmete açılacak.

Hakkari'deki 3 bin 200 konutun inşaatı tamamlandı!


Geri Dön