Yeni Şirketler

Hakkı Demirtaş'ın arsasına 4 katlı bina yapıldı

70 yaşındaki Hakkı Demirtaş tüm birikimiyle bir arsa aldı ama üzerine 4 katlı bina yapıldı

Çankırı'da yaşayan 70 yaşındaki Hakkı Demirtaş, İstanbul'a geldiğinde Esenyurt Örnek Mahallesi'ndeki arsasına 4 katlı bir bina yapıldığını görünce şoke oldu.  Demirtaş, binayı yapan Şerif İnan'a ulaştığını ancak 'Sorununuzu belediyeyle halledin' cevabı aldığını öne sürüyor. Anlattığına göre Esenyurt Belediyesi, Demirtaş'ın arsasına karşılık para teklif etti. Demirtaş fiyatı az bulunca belediye, arsasına karşılık başka bir arsa teklif etti. Ancak bu arsanın hacizli olduğu ortaya çıktı. Demirtaş'ın başvurduğu İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ ile Esenyurt Belediyesi'ne dört katlı binanın yıkılması yönünde tebligat gönderdi. Karara karşın bina yıkılmadı.

'TEHDİT ETTİLER'
Demirtaş, 'Apartmanı yapan Şerif İnan, hakkımı arayınca üzerime yürüdü, tehditler savurdu. Binayı yıktıracağımı söyleyince 'burada yaşayamazsın'  dedi' diye konuştu. Demirtaş, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Balta'nın da kendisine 'Arsanın yerine boş arsa verdik, daha ne istiyorsun?' dediğini, yıkım kararında ısrar etmesi üzerine Balta'nın bu kez, 'İstemezsem sana tescili yaptırmam! Sen yıktırsan da gene oraya inşaat yapamazsın! Yap da görelim' dediğini iddia etti.

Balta hakkında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Demirtaş, Esenyurt Belediyesi İmar Müdürü Selahattin Boyraz ile ilgili de 'Paran varsa sen de istediğin yere git yap' diyerek üzerimize yürüdü. Bunun üzerine kendisine 'sizi şikayet edeceğim' dediğimde de bana 'Hakkımda 160 dava açıldı. Hepsinden beraat ettim. İsterseniz Başbakan'a gidin, Ben işimi bilirim açık bırakmam, sana da kim olduğumu iyice öğreteceğim' dedi. Kendisinden şikayetçi oldum' iddiasında bulundu.
Önder Şuşoğlu/Akşam