Genel

Hakkâride selzedeler evlerine ulaşımda güçlük çekiyor!

TOKİ, Hakkâri’de 5 yıl önce sel felaketine uğrayıp evsiz kalan aileler için Otluca Köyü yolu üzerindeki Gupsi Mevkii’nde 192 konut inşa etti. Ancak aileleri sevindiren devlet, okul çağındaki çocuk

 Hakkâri'de selzede aileler yeni konutlarına taşınırken 100 çocuk okul için 10 km. yürüyor. Uzun yola köpek ve kurt korkusu eşlik ediyor.

Sel felaketine uğrayan aileler için yapılan konutlarda oturan 100 öğrenci okul için her gün 10 kilometre yol yürüyor.
TOKİ, Hakkâri’de 5 yıl önce sel felaketine uğrayıp evsiz kalan aileler için kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca Köyü yolu üzerindeki Gupsi Mevkii’nde 192 konut inşa etti. Ancak aileleri sevindiren devlet, okul çağındaki çocukların ulaşımını düşünmedi. Bu yüzden 192 hanedeki çocuklar her gün 5 kilometre yol katederek kent merkezindeki okullarına gitmek zorunda. Çocuklar derse yetişmek için saat 05.00’te yola koyuluyor.

Bölgeye henüz kar yağmadığı için öğrencilerin şimdilik en büyük sıkıntısı, bölgedeki köpekler ve yolun uzunluğu. Ancak kar yağınca buna bir de kurt tehdidi eklenecek. Çocuklar yetkililerden servis isterken çocuklarını her gün okula götürüp getiren veliler, “Bu öğrencilerin her biri farklı okula gidiyor. Sayın valimizden isteğimiz; bir servis vermesi. Bu öğrencilerin okumaları için veli olarak elimizden geleni yapıyoruz. Havalar şimdilik iyi. Kar yağdıktan sonra şartlar çok daha zorlaşacak” diyor.
Radikal