Sektörel

Hakra inşaat, kendi hammaddesini üretiyor!

Yapı elemanları imalatı, kum ve taş ocağı işletmeciliği, hafriyat ve kazı işleri alanlarına yönelik hizmet veren Hakra İnşaat, inşaat sektörüne yönelik olarak imal ettiği ürünlerin hammaddesini de kendisi üretiyor...

Hazır beton imalatı, sıcak sathi asfalt yol yapımı, beton parke taşı ve beton bordür imalatı, .beton boru ve yapı elemanları imalatı, kum ve taş ocağı işletmeciliği, hafriyat ve kazı işleri alanlarına yönelik hizmet veren Hakra İnşaat, inşaat sektörüne yönelik olarak imal ettiği ürünlerin hammaddesini de kendisi üretiyor. Hakra İnşaat Genel Müdürü Abdulcabbar Başdemur, "İnşaat sektörü ve bu sektöre bağlı 200'e yakın alt sektörün ürettiği mal ve hizmetle ülke ekonomisinin lokomotifi konumunda" dedi. Firmalarının da bu lokomotifte bulunduğu görüşünde olan Başdemur, sektöre 1987 yılında küçük bir atölyede girdiklerini söyledi.
1992 yılı itibarıyla İğdır'ın il olması sebebiyle inşaat sektörüne yönelik makine parkalarının geliştiğini anlatan Başdemur, "1999 yılında ise aile şirketimiz olan Hakra İnşaat'ı kurarak, kurumsallaşma adına ilk adımı attık. 2002 yılında İğdır'da kum ocağı işletme ruhsatı alarak eleme ve yıkama tesisi kurarak, hem kendimizin hem de diğer firmaların hammadde ihtiyacını karşılamaya başladık" dedi.
"İğdır'a ilkleri getirdik" Faaliyet alanları itibarıyla İğdır'a ilkleri getirdiklerini anlatan Başdemur, "2003 yılında İğdır'ın ilk özel hazır beton tesisi yatırımını gerçekleştirdik. Burası halen İğdır Beton markasıyla faaliyetlerine devam ediyor. 2007 yılında ise beton parke taşı, bordür taşı ve beton boru tesisini faaliyete aldık. 2011 yıhndarjğdır ilinin ilk ve tek özel asfalt plenti tesisi yatırımını tamamlayarak, faaliyetlerimize yeni bir halka ekledik" şeklinde bilgi verdi.
Başarı için dürüstlük, kalite ve mevcut kaynakların iyi yönetilmesinin şart olduğuna vurgu yapan Başdemur, "Dürüstlük ve kalite itibar getirir. İş hayatın da verdiğimiz sözleri tutmamız çok önemli. Maddi olarak zarara uğrama pahasına verilen sözlerin tutulması gerekiyor. Kaybedilen paralar yeniden kazanılır fakat kaybedilen'itibarın kazanılması çok zor" şeklinde konuştu.

 

Dünya Bölge