29 / 04 / 2024

Halep Çarşısı'nın yıkımına esnaftan tepki!

Halep Çarşısı'nın yıkımına esnaftan tepki!

200'den fazla iş yerinin bulunduğu 50 yıllık Halep Çarşısı için yıkım kararı alındı. Çarşıda bir çok dükkan mühürlendi...



Gaziantep'teki Halep Çarşısı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 2002ün üzerinde iş yerinin bulunduğu 50 yıllık çarşı Şahinbey Belediyesi tarafından yıkılacak. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Karar çıktıktan sonra belediye ekipleri çarşının elektiriğini kesti ve çok sayıda iş yerini mühürledi. Halep Çarşısı'nın esnafı ise binanın yıkılması yerine güçlendirilmesini istedi. 


Çarşı esnaflarından Yüksel Doğan, 6 yıl önce 100 bin liraya iş yeri satın alarak el ürünleri satarak geçimini sağladığını söyledi. Çarşı yıkıldıktan sonra nereye gideceklerini ve ne kadar para alacaklarını bilmediklerini ifade eden Doğan, "6 yıldır burada çeyizlik nakış işleri yapıyorum. Bu çarşının yeri bütün esnafta ve vatandaşlarda farklıdır. Buradan çıkmak istemediğimiz için bize baskı yapıyorlar. Geçtiğimiz günlerde benim işyerim yakıldı ve30 bin lira zararım var. Şimdi de elektriklerimizi kestiler. Komşudan ışık için elektrik kablosu çektim, bana verdiği için onun da elektriğini de kestiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin çarşıyı dayanaklı hale getirmek için proje hazırlattı fakat Şahinbey Belediyesi buna uymadı. Burayı yıkmak istiyor. Çocuklarım aç, buradaki esnaflar evlerine ekmek götüremiyor. Kiracı olanlar işyerlerini bıraktı. Burada kalanlar ellerindeki malları fener ışığında zararına satıyor. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.


Çarşı esnaflarından Orhan Sefer ise "Biz şu an bitmiş durumdayız" dedi. Çarşıda 40 yıldır esnaflık yapan Sabri Ünlü ise "Çarşıda dükkanı olan mal sahiplerine hiçbir açıklama yapılmadı. Biz ne olacağını bile bilmiyoruz. Para mı verecekler, dükkan mı verecekler? Yoksa malımıza el mi koyacaklar? Hiçbir bilgimiz yok ve bu işe birilerinin el atmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön