05 / 11 / 2024

Halil Kaya Gedik, Pendik'te meslek yüksekokulu açıyor!

Halil Kaya Gedik, Pendik'te meslek yüksekokulu açıyor!

Türkiye'nin ilk yerli arabası `Devrim' projesinde yer alan Halil Kaya Gedik, Pendik'te meslek yüksekokulu açıyor




Türkiye'nin ilk kaynak mühendisi ve Türkiye'nin ilk yerli arabası `Devrim' projesinde yer alan Halil Kaya Gedik, Pendik'te meslek yüksekokulu açıyor. Okulda öğrencilerin yüzde 65'ine burs verilecek.
 
Türkiye'nin ilk kaynak mühendisi ve Türkiye'nin Eskişehir CER fabrikasında 130 günde tamamlanan ilk yerli arabası `Devrim' projesinde yer almış mühendislerinden Halil Kaya Gedik, Pendik'te meslek yüksekokulu açıyor. Gedik Vakfı bünyesinde faaliyete geçen Gedik Meslek Yüksekokulu (MYO), 2010-2011 eğitim öğretim yılında öğrencilerinin yüzde 65'ine tam ya da yüzde 50 burs vererek bir rekora imza atacak.

Gedik Meslek Yüksekokulu'nda üstün başarı gösteren öğrenciler, özel burslarla yurtdışına gönderilecek. Öğrencilerin eğitimleri boyunca teknolojiden ve bilgi kaynaklarından etkin bir şekilde yararlanabilmesi için, her öğrenciye öğrenimleri boyunca dizüstü bilgisayar verilecek.

Eğitime yaptığı katkılardan dolayı 2007'de TBMM tarafından üstün hizmet madalyası ile ödüllendirilen Türkiye'nin ilk kaynak mühendisi ve Gedik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Kaya Gedik, Gedik Meslek Yüksekokulu'nda kendine güvenen, dünyadaki meslektaşlarıyla aynı seviyede mesleki bilgi ve yetkinliğe sahip, mutlaka yabancı dil bilen mezunlar vermeyi hedeflediklerini söyledi. Gedik, "Yıllardır kaynak, döküm, yatırım, dış ticaret sektörlerinin içindeyiz. Bu sektörlerdeki tecrübemizi ülkemizin hizmetine artık eğitim yoluyla da sunmak ve Türkiye'nin kalkınmasına donanımlı ara elemanlar yetiştirerek faydalı olmak istiyoruz" dedi.

Halil Kaya Gedik, Gedik Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilere geniş burs imkânları sağlayacaklarını söyleyerek şöyle devam etti. "Öncelikli hedefimiz üniversite sanayi işbirliğinde Türkiye'de örnek alınacak bir modeli ortaya koymak. Öğrencilerimizin eğitimlerinin bir kısmını yurtdışında alabilmelerini sağlayacak koşulları oluşturarak hem dillerinin hem de kendilerine güvenlerinin gelişmesine katkıda bulunacağız."

Gedik, başarılı öğrencilere holding şirketlerinde çalışma imkânı tanıyacaklarını da sözlerine ekledi.
Pendik ilçesinde yüksek öğrenim veren tek okul olma özelliğine sahip Gedik Meslek Yüksekokulu'nda 2010-2011 eğitim öğretim yılında kaynak teknolojisi, tahribatsız muayene, mekatronik, dış ticaret, menkul kıymetler ve sermaye piyasası programları açılacak.
 
EĞİTİME DOKUZ OKUL KAZANDIRDI
İTÜ Makine Teknikerliği Bölümü'nden 1953 yılında mezun olan Halil Kaya Gedik, Almanya'da eğitimine devam ederek Konstanz Devlet Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği ve Frankfurt'ta Alman Kaynak Cemiyeti'nin Kaynak Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Almanya'daki eğitimi sırasında MAN fabrikasında çalışan Gedik, Eskişehir CER Atölyesi'nde Türkiye'nin ilk yerli arabası olan `Devrim' projesi ekibinde yer aldı. Bugün Türkiye'de kaynak sektöründe en büyük pazar payına sahip Gedik Kaynak'ı kuran Gedik, 1967'de Gedik Döküm ve Vana'yı, 1991'de ise Gedik Yatırım'ı faaliyete geçirdi. Gedik, sanayici kimliğinin yanı sıra yaptığı sosyal sorumluluk çalışmaları ile de tanınıyor. Gedik Vakfı bugüne kadar kurduğu dokuz okulla eğitime katkı yaptı.
 
GEDİK VAKFI'NIN OKULLARI
* Vala Gedik İlköğretim Okulu ve İş Okulu (İstanbul, 1996)
* Vala Gedik İlköğretim Okulu ve İş Okulu (Uşak, 1999)
* Ercan Görür İlköğretim Okulu (İstanbul, 1999)
* Vala Gedik Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu (Uşak, 2005)
* Vala Gedik Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu (Uşak, 2005)
* Vala Gedik Lisesi (Uşak, 2006)
* Uşak 1 Eylül Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Halil Kaya Gedik Eğitim Bloku (Uşak, 2006)
* Halil Kaya Gedik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (İstanbul, 2009)
* Halil Kaya Gedik Anadolu Meslek Lisesi (İstanbul, 2009)
Referans

Geri Dön