29 / 04 / 2024

Halis Toprak'ın köşküne haciz

Halis Toprak'ın köşküne haciz

TMSF Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak'ın İstinye'deki yalısında dün haciz işlemi yaptı.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun başvurusuyla, Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak'ın İstinye'deki muhteşem köşkündeki değerli eşyalara haciz yapıldı. Haciz memurları ve polislerin katıldığı baskında köşkten alınan değerli eşyalar, kamyonlarla TMSF deposuna götürüldü.

Köşk 11 Mart'ta satılacak

El konulan Toprakbank'tan kaynaklanan borçlarının büyük kısmını ödeyen işadamı Halis Toprak'ın fona 133 milyon dolar daha borcu olduğu öğrenildi. TMSF alacağını tahsil için Toprak'ın Köşkü'ne de el koydu. TMSF ünlü Aslanlı Köşkü de 11 Mart'ta satışa çıkaracak. Köşkteki eşyaları ayrıca satmayı planlan fon, dün hacizli olan eşyaları polis eşliğinde aldı. Köşke öğle saatlerinde gelen TMSF yetkilileri, işadamı Halis Toprak'a haciz kararını bildirdi. Toprak'ın çocukları ve avukatlarının gelmesi beklendikten sonra haciz memurları çalışmalarına başladı. Daha sonra haczedilen televizyon, koltuk takımı, masa, tablo gibi değerli eşyalar, kamyonlara taşındı. Nakliye işlemleri akşama kadar sürdü. Polis nezaretinde alınan eşyalar TMSF'nin Esentepe'deki depolarına kaldırıldı.

TOPRAK HASTA YATAĞINDAN AÇIKLAMA YAPTI

`30 bin liralık eşya ile borcum ödenmez yargıya gideceğiz'

Köşkü'nde doktor kontrolünde tedavi gören Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, TMSF görevlilerinin pazar günü evine hacze gelmesine isyan etti. Haciz sonrası yargıya gideceklerini bildiren Toprak, yazılı bir açıklama yaptı: "Biz Toprak Grubu olarak, TMSF'ye şu ana kadar 480 milyon dolar ödedik. Bu, Çukurova Grubu'ndan sonra TMSF'ye yapılan en yüksek ödemedir. Bu ödemeyi yaptığımızı TMSF Başkanı Ahmet Ertürk kendisi açıklamıştır. Bizim borcumuz, 18 Aralık 2004 tarihli imzaladığımız protokolle 450 milyon dolar olarak belirlenmiştir. Peşin ödeme iskontosuyla borcumuzu çoktan ödedik. Ödemediysek bile evimdeki 30 bin liralık mobilyalarla, kalan borcum ödenemez. Grubumuzun elinde yüzlerce taşınmaz ve 23 sanayi tesisi varken, mobilyalarıma el konulmasına anlam veremiyorum. Tüm hukuk dışı işlemler ve taşınmazlarımın satışa çıkarılmasıyla ilgili olarak bağımsız yüce yargıya gideceğiz."

Vatan

Geri Dön