27 / 04 / 2024

Halis Toprak'ın Kuşadası'ndaki malikanesi satılamadı!

Halis Toprak'ın Kuşadası'ndaki malikanesi satılamadı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), alacaklarına karşılık el koyduğu Halis Toprak'a ait Kuşadası'ndaki malikaneyi bir türlü satamadı...



TMSF’nin alacaklarına karşılık el koyduğu Halis Toprak’a ait Kuşadası’ndaki malikane ve arazisi için istediği tutar yüksek bulundu. Son bir yıl içerisinde 4 kez 31 milyon TL fiyatla satışa çıkan, ancak alıcı bulamayan malikane, yine aynı fiyattan, fakat bu kez ihale usulüyle satışa çıktı.

Halis Ağa’nın malikanesi, TMSF’nin 31 Ocak tarihine kadar teklif alacağı 60 taşınmaz içinde 31 milyon TL’lik muhammen bedeliyle ilk sırada yer aldı. 35 dönüm üzerine kurulu, havuzlu, helikopter pistli, denize 120 metre cephesi bulunan malikane ile ilgili bazı banka ve şahısların eksper raporları hazırlattığı öğrenildi.

Kuşadası’ndaki emlakçıların hazırladığı raporlarda malikane ile arazisinin en fazla 20 milyon TL edeceği vurgulandı. Ancak, TMSF’de fiyatın aşağı çekilmesi gibi bir planın olmadığı ifade edildi.

"EN FAZLA 20 MİLYON EDER"
Kuşadası Estate Agents sahibi Aydın Tapan, bir banka için yaptıkları araştırmada araziyle ilgili ilginç bulgulara ulaştıklarını söyledi, "Bir banka adına ekspertiz raporu hazırladık. Yaptığımız araştırmada üzerinde bir çok yapı bulunan arazi tapuda hala tarla olarak görünüyor. Sabit yapılarla ilgili hiçbir kayıt yok. Ve ciddi tadilat gerekiyor. Bizim yaptığımız incelemede en fazla 20 milyon edebileceğini bildirdik" dedi.

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı, Mali Müşavir Mustafa Oğuzkaan da TMSF’nin satışında güçlük çektiği arazi ve malikaneyi turizme kazandırmasını isterken, "Kuşadası’nın en güzel yerinde bulunan muhteşem bir malikanenin mutlaka turizme kazandırılması gerekiyor. Devlet öncülük ederek malikaneyi ilgili turizm birimlerine devir etmeli" görüşünü dile getirdi.

Kuşadası Çukurçeşme Mevkii’nde 35 bin 67 metrekarelik iki ayrı parsel üzerinde malikane ve müştemilatı yer alıyor. 1280 metrekare kullanım alanlı 2 katlı A blok, 680 metrekarelik 2 katlı iki ayrı blok, 418 metrekare kullanım alanlı 2 şer katlı dört blok. Havuz, 2 adet pergole, barbekü alanı, basketbol sahası, tenis kortu, suni gölet, çocuk oyun alanı, helikopter pisti ve bir de mandalina bahçesi bulunuyor. Arazinin denize 120 metre cephesi var.
Radikal


Geri Dön