29 / 04 / 2024

Halis Toprak'ın TMSF aleyhine suç duyuruları incelenecek

Halis Toprak'ın TMSF aleyhine suç duyuruları incelenecek

Başbakanlık Teftiş Kurulu'na bağlı müfettişler TMSF aleyhine Halis Toprak'ın suç duyurularını araştırmak üzere rapor düzenleyecer



Başbakanlık Teftiş Kurulu ' na bağlı müfettişlerin TMSF aleyhine Halis Toprak ' ın suç duyurularını araştırmak ve Başbakanlıkla sunulmak üzere rapor düzenleyeceği belirtildi . Toprak ' ın avukatları ise bakanlığın talimatı ile Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı . Her fırsatta borcunu ödediği halde kendisine yeniden borç çıkarıldığını ve mallarının TMSF tarafından danışıklı olarak ucuza satıldığını iddia eden Halis Toprak , kısa bir süre önce bakanlara kendi durumunu içeren mektup yollamıştı . Toprak , bakanlara yolladığı mektupta istanbul 8 . Ağır Ceza Mahkemesi tarafından atanan bilirkişinin belirlediği 40 milyon 608 bin liralık krediyi , 52 milyon 800 bin lira olarak geri ödediğini anlatmıştı . Toprak tüm borcunu ödemesine rağmen TMSF tarafından 133 milyon dolar borçlu olduğunun iddia edildiğini , evinin polis ile basıldığını çatal bıçağına kadar her şeyinin haczedildiğini belirterek 3 milyar dolarlık mallarının 480 milyon dolara alındığını kaydetmişti . Mektubunda merhum Cumhurbaşkanı Turgut özal ' ın ve TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ' ün Malatyalı olduğunu belirten Toprak , " Su Allah ' ın kudretine bakın ki özal ' ın yapılmasına yardımcı olduğunu diğeri tahrip ediyor " demişti .

' BİN DOLARLIK BİLE KREDİ ALAMIYORUM ' DEMİŞTİ

Bankasına el konulmadan önce 1 milyar dolar kredi alabilirken bugün bin dolarlık kredi bile alamadığını belirten Toprak , mektubunda " 40 . 6 milyon lira kredi kullandık , mallarımız beleş fiyata satılarak 480 milyon dolar tahsil edildi . Devletimden şunu rica L ediyorum , iki tane müfettiş O gönderin , tüm olan biten incelensin . Sayın Ertürk , devletin ona verdiği yetkiye dayanarak devletin ve bizim malımızı ziyan etmiştir . Ertürk ' ün yargılanmasını istiyorum " demişti . 
Canan İspir/Gazete Habertürk


Geri Dön