Perakende

Halk ekmeğe yüzde 70 zam!

Manisa’da halka daha ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak için Yunusemre Belediyesi tarafından üretilen halk ekmeğe yüzde 70 oranında zam geldi. Peki, Halk ekmeği fiyatı ne oldu? İşte detaylar...3,5 liraya satılan ekmek son zamla birlikte 6 liraya satılmaya başladı

Manisa’da halka daha ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak için Yunusemre Belediyesi tarafından üretimi yapılan halk ekmeğe yüzde 70 oranında zam geldi. 3,5 liraya satılan ekmek son zamla birlikte 6 liraya satılmaya başladı.

Son zamanlarda girdi maliyetlerinin artması sebebiyle birçok ilde olduğu gibi Manisa'da da geçtiğimiz hafta ekmeğe zam geldi.

Manisa'da Esnaf ve Sanatkarlar Odası kendisine üye olan fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 7 TL olurken, Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı fırıncılar ise 210 gram ekmeğin fiyatını 7.5 liraya satmaya başladı.

İşte detaylar...

3,5 LİRA OLAN EKMEĞE YÜZDE 70 ZAM!

Sözcü Gaztesi'nde yer alan detaylara göre, Manisa'da Yunusemre Belediyesi, geçtiğimiz Mart ayı sonunda kendi bünyesinde Yunusemre Belediyesi Ekmek Fabrikası(YUN-EK) kurarak ekmek üretimini başlattı. Yunusemre ilçesindeki 12 mahallede belediyeye bağlı oluşturulan büfelerde 220 gr'lık Halk Ekmek 3,5 liraya vatandaşa satışa sunulmaya başladı.

Halk Ekmek fabrikası ziyaretinde Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi günde 5 bin ekmek üreteceklerini kaydederek Ramazan ayı itibariyle daha önce hazırlığını yaptıkları halk ekmek çalışmasına başladıklarını kaydetti. YUN-EK yani Yunusemre Belediyesi Ekmek Fabrikası olarak halk ekmeği üreteceklerini söyleyen Çerçi, 12 mahallede bunları satışa sunacaklarını ve 220 gram ekmek 3.50 lira olacağını belirtmişti. 

Fabrikanın üretime başladığı günden bu zamana kadar geçen üç bucuk aylık süreden sonra hayata geçirilen uygulamada 3,5 liralık halk emeğin fiyatına yüzde 70 oranında zam yapılarak 6 liraya yükseltildi.

“HALKIN EKMEĞİ OLMAKTAN ÇIKTI”

Öte yandan Yunusemre Belediyesi tarafından üretilen halk ekmeğe yapılan yüzde 70'lik zammı eleştiren CHP Yunusemre İlçe Belediye Başkanı Av.Yalçın Arcak, yapılan zammın kabul edilebilir oranda olmadığını belirtti.

Zamlara ilişkin eleştiri yapan Arcak, Yunusemre Belediyesi'nin ürettiği halk ekmeğinde zamdan nasibini aldığını söyledi. Arcak, "3,5 liraya satılan ve halka ucuz ekmek temini sağlamak için üretilen halk ekmeğe yüzde 70 oranında zam yapılarak 6 Tliraya yükseltildi. Zaten şuanda kentte ekmek 7 lira ile 7,5 lira arasında satılıyor. Belediye ise ucuz diye 6 liraya halk ekmek satıyor" dedi.

Arcak, "Peki bunun neresi halka ucuz ekmek sağlamak. Bu zamdan sonra artık halk etmek halkın ekmeği olmaktan çıktı" iye belirterek zammın geri alınması talebinde bulundu. 

Emekli maaşlarına 8 bin 77 lira ek ödeme verilecek mi? Son dakika açıklaması! 

Aile Bakanlığı peş peşe duyurdu, o ödemelere kallavi zam geldi! Hesaplara resmen 5 bin 98 TL yatacak! Kaçırmayın!

Kapalıçarşı'da 21 TL'ye yükselen gümüş fiyatları ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? İslam Memiş'ten net açıklama