02 / 05 / 2024

Halk GYO Beyoğlu Salıpazarı binasını otel yapıyor!

Halk GYO Beyoğlu Salıpazarı binasını otel yapıyor!

Halk GYO, portföyünde yer alan ve İstanbul’un önemli tarihi mekanlarından biri olan Beyoğlu Salıpazarı mevkisindeki binasını ‘otel’ olarak kullanıma açmak üzere adım attı.



Fizibilite çalışmaları neticesinde, banka şubesi ve ofis olarak hizmet veren binanın, otel olarak portföyde yer almasının daha verimli olacağına karar veren Halk GYO, gayrimenkulün otel binası olarak kiralama kararı aldı.  Halk GYO, ‘Dedeman Park Levent’ otel projesinin ardından ikinci oteli için de sözleşme imzalamış oldu. Kapalı zarf ile teklif alma ve sonrasında açık artırma ile yapılan ihale neticesinde, garanti kira geliri en yüksek teklifi veren Beril Otelcilik Turizm Ticaret Ltd.Şti. ile imzalanan sözleşme detaylarına göre; Salıpazarı binasının otele dönüşümü kapsamında, yapılacak harcamaların 15 milyon TL tutarındaki kısmı Halk GYO tarafından karşılanacak.


12 ay sürmesi beklenen tadilat süresi boyunca aylık 10 bin Euro kira geliri elde edecek olan şirket, otelin kiralanması neticesinde 20 yıl süre ile toplamda 34 milyon 350 bin Euro kira geliri elde edecek. Otelden yıllık ortalama 1,72 milyon Euro kira geliri elde edilecek. Şirketten yapılan açıklamda ‘doğru lokasyonda doğru proje ile sürdürülebilir karlılık ve büyüme’yi hedefledikleri belirtilirken, portföy verimliliğini artırma verimliliği yönündeki çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.


Star


Geri Dön