Kripto Paralar

Halka arz da yasak getirildi! EYG GYO ve Beşiktaş hisselerine tedbir geldi

EYG GYO ve Beşiktaş hisseleri için bir ay süre için açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulandı. Dün Sasa Polyester, Hektaş, Konfort Gıda ve Söke Un’un akabinde bugün de EYG GYO ve Beşiktaş hisseleri için bir ay süresince açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulandı

Borsa İstanbul’da ücretlenmeleriyle gündeme gelen bazı hisselerde tedbir kararları alınmaya devam ediliyor.

Dün Sasa Polyester, Hektaş, Konfort Gıda ve Söke Un’un akabinde bugün de EYG GYO ve Beşiktaş hisseleri için bir ay süresince açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulandı.

Konuyla alakalı olarak KAP üzerinden yapılan açıklama şöyle:

- Sermaye Piyasası Kurulu kararı ikazınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) muhtevasında BJKAS.E ve EYGYO.E payları 24/01/2023 tarihli işlemlerden  (her seansa) 23/02/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere mevzu edilemeyecektir.

- Not: VBTS kapsamında getirilen önlemler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem şartları, pazar değişimi veya öteki sebeple uygulanan işlem esaslarından farklı  olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS önelmeleri başka düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik zamanından farklı olarak tedbir 
zamanının bitimine kadar uygulanmaya devam eder.

- SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı ikazınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir ilan yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

 Kredili işlem yasağı, belirli bir ekonomik veya finansal bağlamda kredi kullanımına getirilen bir kısıtlamadır.
 Türkiye'de bu terim, döviz veya kıymetli madenler gibi belirli türdeki alımlarda kredi kartı veya kredi kullanımının yasaklanması için kullanılmaktadır. Bu tür bir yasak genellikle enflasyonu kontrol etmek veya para birimini istikrara kavuşturmak için bir önlem olarak uygulanır. Yasağın kesin ayrıntıları ve süresi, belirli koşullara bağlı olarak değişebilir.


 Pay Piyasası, finansal piyasanın, genellikle mevduat sertifikaları, Hazine bonoları, ticari senetler ve diğer
 benzer araçlar şeklinde kısa vadeli borçlanma ve borç verme işlemlerinin yapıldığı bir bölümünü ifade eder. Bu işlemler genellikle finansal kuruluşlar,  şirketler ve devletler tarafından yapılır ve vadeleri genellikle bir yılı aşmaz. Para piyasasının temel amacı, kısa vadeli likiditenin yönetimi için bir  mekanizma sağlamak ve kısa vadeli fonların toplanmasını kolaylaştırmaktır. Para piyasası, uzun vadeli tahvil piyasasına göre daha az riskli ve daha likit  bir alternatif olarak kabul edilir.

Yüksek enflasyondan o kurumda etkilendi! Maliyetleri düşürmek için işten çıkarma duyurusu yaptı

WhatsApp'tan bomba özellik geliyor! Yüksek kaliteli görüntüler paylaşılabilecek

Netflix'in yeni CEO'ları doğruladı! Şifre paylaşımı sona erecek