Yeni Şirketler

Halkalı 4. etaptaki arsaya 700 milyon TL teklif geldi!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Küçükçekmece Halkalı 4. Etap'taki arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesinin ilk oturumu yapıldı

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Küçükçekmece Halkalı 4. Etap'ta düzenlediği arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin ilk oturumuna Ertur Mühendislik İnşaat-Doğu İnşaat Ortak girişimi ile Artaş İnşaat teklif verdi.

Emlak Konut GYO'nun 10 Haziran'da 2010 tarihinde gerçekleştirdiği İstanbul Küçükçekmece Halkalı 4. Etap'ta ihalesine giren Ertur Mühendislik İnş.-Doğu İnşaat Ortak girişimi 700 milyon TL fiyat teklifi verdi. Bu rakamın yüzde 24'ünü Emlak Konut GYO'ya vereceklerini belirten ortak girişim, bu oran üzerinden 168 milyon TL'yi kurum payı olarak belirlerdi.

Artaş İnşaat ihaleye yalnız girdi
Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Ispartakule'de Avrupa Konutları markası ile önemli projelere imza atan Avrupa Konutları'nın ortağı olan Süleyman Çetinsaya'nın sahibi olduğu Artaş İnşaat ise Halkalı'daki arsaya fiyat veren ikinci firma oldu. Artaş İnşaat Halkalı arsası için 450 milyon TL fiyat biçti. Bu rakamın yüzde 25'ini Emlak Konut'un payı olarak ayıran Artaş İnşaat,bu rakamı da 112 milyon 500 bin TL olarak saptadı.

Emlak Konut GYO yaptığı açıklamada Halkalı'daki arsa ihalesi için katılımcı firmaların evraklarını ayrıntılı olarak inceledikten sonra değerlendirme yapacak ve ihalenin açık arttırma (pazarlık) bölümünü içeren 2. oturumun tarihini isteklilere daha sonra bildirecek.

Halkalı'ya 3 bin 100 konut yapılabilecek
Emlak Konut GYO'nun  Halkalı 4. etapta ihaleye çıkardığı arsa 193 bin 762 metrekaresi konut alanı ve 10 bin 382 metrekaresi de ilköğretim tesisi alanı olmak üzere toplam 204 bin 144 metrekare büyüklüğünde. Emlak Konut'tan yapılan açıklamaya göre konut alanı üzerinde 1.6 emsal değer belirlenerek toplam 310 bin 19 metrekare inşaat yapılabileceği açıklandı. Bu da 3 bin 100 adet konut anlamına geliyor.
İstanbul Atakent Toplu Alanı içindeki arsa Mahmutbey gişelerine 7-8 km, Atatürk Havalimanına 6-7 km ve Basın Ekspres Yoluna da 2-3 km uzaklıkta bulunuyor.  Arsanın plan notlarına göre buraya belirlenen emsal değerin yüzde 15'i kadarına ticaret, özel kreş, özel sosyal-kültürel tesis, özel sağlık alanı, özel hastane, otel ve başka bağımsız bölüm yapma imkanı mevcut. Yükseklik serbest olup binalar İstanbul Büyükşehir Belediyesince onaylanacak avan projeye göre yapılacak.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

204 bin metrekare arsaya 700 milyon TL

Emlak Konut GYO'nun Küçükçekmece Halkalı 4. etapta düzenlediği arsa ihalesinde ilk sonuçlar ortaya çıktı. 204 bin 144 metrekarelik arsa için ihalenin ilk turuna Ertur Mühendislik - Doğu İnşaat Ortak Girişimi ile piyasada Avrupa Konutları markasıyla tanınan Artaş İnşaat teklif verdi.

`Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı' şeklinde10 Haziran 2010'da  gerçekleştirilen ihalenin ilk ayağında öne çıkan isim 700 milyon TL'lik teklifle  Ertur Mühendislik - Doğu İnşaat Ortak Girişimi oldu. Ortaklık, Emlak Konut GYO'ya da bu rakam üzerinden yüzde 24 önerdi.

Avrupa Konutları 450 milyon teklif etti
Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Ispartakule'de Avrupa Konutları markasıyla önemli projelere imza atan Avrupa Konutları'nın ortağı olan Süleyman Çetinsaya'nın sahibi olduğu Artaş İnşaat ise Halkalı'daki arsaya 450 milyon TL değer biçti. Artaş'ın bu rakam üzerinden Emlak?Konut'a önerdiği pay  yüzde 25 oldu.
Emlak Konut GYO, yaptığı açıklamada, ortaya çıkan rakamları değerlendireceklerini belirterek, ihalenin ikinci ayağı olan `açık artırma' bölümü için tarihin daha sonra bildirileceğini ifade etti.

Halkalı'ya 3 bin 100 konut yapılabilecek
Emlak Konut GYO'nun Halkalı 4. etapta ihaleye çıkardığı arsa 193 bin 762 metrekaresi konut alanı ve 10 bin 382 metrekaresi de ilköğretim tesisi alanı olmak üzere toplam 204 bin 144 metrekare büyüklüğünde. Yapılan açıklamaya göre konut alanında 1.6 emsal değer belirlenen arsada toplamda 310 bin 19 metrekare inşaat yapılabilecek. Bu da 3 bin 100 adet konut anlamına geliyor.
Hüseyin Belibağlı