Sektörel

Halkalı Caddesi konut üreticilerinin radarında!

Halkalı'yı Sefaköy'e bağlayan Halkalı Caddesi çehre değiştiriyor. Bölge eski fabrika arsaları sayesinde markalı konut üreticilerinin radarına girdi. Caddenin çevresinde çok sayıda markalı konut projesine start verilmiş durumda...

Küçükçekmece ilçesine Sefaköy Mahallesi'ni Halkalı'ya bağlayan "Halkalı Caddesi", devamındaki Halkalı Meydanı şu sıralar adından sıkça söz ettiren bölgelerin başında geliyor. Halkalı Caddesi hem üzerinde hem de çevresinde yer alan eski fabrika arsaları sayesinde markalı konut üreticilerinin radarına girmiş durumda. 


Bölgede en son Saruhan Grubu'na ait 30 dönüm büyüklüğündeki eski AloMintax Fabrikası'nı satın alan Artaş İnşaat, bu arazi üzerinde 600 konuttan oluşan Avrupa Konutları Atakent-4 projesine start verdi. Artaş İnşaat, projenin hemen karşısında, yine Halkalı Caddesi üzerinde yer alan bazı parsellerin sahipleriyle anlaştı. Firmanın Başkanı Süleyman Çetinsaya, bölgede birçok başka parsel için görüşmelerin devam ettiğini de belirtiyor. Avrupa Konutları'nın yeni anlaştığı parsellerin üzerinde, "İstanbul'un yeni Bağdat Caddesi" ifadesi dikkat çekiyor. Bu slogan, Avrupa Konutları'nın bölgeye verdiği önemi gösteriyor. 


ATIL FABRİKA ARAZİLERİ 


Halkalı Caddesi üzerinde yer alan ve inşaatçıların dikkatini çeken bazı arsalar şunlar: Borusan Mannesmann'ın (yaklaşık 70 dönüm) fabrikası, Karbosan fabrika arazisi, Desa Deri arsası (7 dönüm), Özdelen Metal arsası (10 dönüm), açık oto pazarı arsası (yaklaşık 18 dönüm), eski bakanlardan ve Trabzonspor onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'a ait Tek-Art Holding'in arsası (yaklaşık 40 dönüm)... Bölgede,  emekli OYAK mensuplarının, yıllar önce kooperatif mantığıyla hayata geçirdiği Oyak 1 ve Oyak 2 siteleri de kısa-orta vadede dönüşüme girecek parseller olarak dikkat çekiyor. 


METREKARESİ 4-7 BİN TL 


Re/Max Abc Gayrimenkul Danışmanı Ali Öztük, Halkalı Caddesi ve Halkalı Meydanı projelerinde metrekare birim fiyatlarının 4-7 bin TL aralığına, Küçükçekmece sahil bölgesinde konuşulan rakamların ise 10 bin TL'nin üzerine çıktığına işaret ediyor. 


Küçükçekmece sahilinde, 2-3 dönümden başlayan parsellerdeki butik kentsel dönüşüm projelerinde de, konutların metrekare birim fiyatlarının 7-8 bin TL seviyelerinde olduğunu vurgulayan özttirk, "Bölgede birçok eski sahil sitesi ve blok, kentsel dönüşüm görüşmelerine odaklanmış durumda. Hatta sahil bölgesi o kadar cazip ki, firmalar 'ada bazlı' projeler geliştirmek üzere görüşmeler yapıyor" şeklinde bilgi veriyor. 


METRO İLE DEĞERLENECEK 


Halkalı-Atakent kısmında yapımı devam eden metro hattının faaliyete geçmesi ile fiyatlarda ayrıca bir artış yaşanacağı da ifade ediliyor. Halkalı, sadece büyük proje yatırımları için değil ulaşım entegre istasyonu olmasıyla da büyük kamusal yatırımlara olanak sağlayan bir bölge olarak dikkat çekiyor. Marmaray hattının Avrupa yakası inşaatının tamamlanması ile birlikte Halkalı, gerek Yenikapı'dan aktarma yapıp gelen, gerekse Gebze'den gelen hattın son istasyonu olacak. Öte yandan, Halkalı ile üçüncü havalimanı arasında da bir raylı sistem hattı planlanmakta. Bu şekilde Marmaray'dan gelenlerle Ankara'dan gelen hızü tren yolcuları üçüncü havalimanına ulaşabilecek. Söz konusu hat, Halkalı entegre istasyonunda hem Marmaray hem de YenikapıHavalimanı-Kirazlı metrosu ile birleşecek. 


Cansel Turgut YAZICI/Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü 


 www.mngblueboutique.com/




2-AVRUPA KONUTLARI ATAKENT 4 


www.avrupakonutlari4.com




3- MEYDAN HALKALI


www.meydanhalkali.com 




4- TERRACE SU 


Web Adresi: www.tarracesu.com 




Para