16 / 06 / 2024

Halkbank açıkladı! Halkbank esnaf kredisi faizlerini güncelledi...

Halkbank açıkladı! Halkbank esnaf kredisi faizlerini güncelledi...

Halkbank esnaf ve sanatkarların kullandığı borcu devam eden krediler ile ilgili faiz oranını yükseltmesinden sonra açıklamada bulundu. Yapılan  açıklama kapsamında faiz oranlarında güncelleme yapılmak zorunda kalındığı ifade edildi.



Halkbank esnaf ve sanatkarların kullandığı ve borcu devam eden hazine destekli esnaf kredilerinin faiz oranlarını artırmasının ardından açıklama gerçekleştirdi.

Bankanın esnaf kredileri faiz oranlarını 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere güncellediği aktarılan açıklamada, faiz oranı değişikliğinin geçmişe yönelik olarak uygulanmadığı ifadeler arasında yer aldı.

Yapılan açıklamada, esnaf kredilerinde gerçekleşecek olan faiz oranının yasal olarak banka kaynak maliyetinin altında olmayacak şekilde belirlendiği, esnaf kredilerinin vadeleri boyunca sabit faizli krediler olmadığı, bankanın kaynak maliyetine bağlı olarak özü itibarıyla değişken faizli olduğu bildirildi.

Halkbank açıkladı! Halkbank esnaf kredisi faizlerini güncelledi...

GECİKMELİ VE KAÇINILMAZ OLARAK

sozcu.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Güncel durumda bankaların kaynak maliyetlerinin yüzde 50 seviyesine geldiği, kredi faiz oranlarının da buna paralel olarak artış kaydettiği belirtilen açıklamada, gelinen noktada, gecikmeli ve kaçınılmaz olarak esnaf kredileri faiz oranlarında piyasa güncel kredi faiz oranlarının oldukça altında kalacak şekilde faiz oranı güncellemesi yapılmak zorunda kalındığı aktarıldı.

Açıklamada, "Esnafa yansıtılan yeni faiz oranları yüzde 17-29 bandında değişmekle birlikte artışın önemli bölümü, yüzde 17'lik en düşük yeni faiz oranı bandında devam etmektedir. Faiz oranı düzenlemesinde, deprem bölgesinde bulunan 5 il ve 2 ilçemizde kullandırımı yapılan esnaf kredileri kapsam dışı bırakılmıştır" diye ifade edildi. 

Ayrıca açıklamada "İlerleyen dönemlerde kaynak maliyet azalışlarına bağlı olarak esnaf kredileri faiz oranlarında iyileştirmeler yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Emeklilerin hesabına 31 Mayıs'a kadar 18 bin TL yatıyor! İşte Yapı Kredi emekli promosyon 2024... 

Kredi kartında "parmak izi" dönemi başlıyor!

Taşıt kredisinde güncel faiz oranları nasıl oldu? 400 bin TL'nin güncel geri ödemesi ne kadar?

Taşıt kredisinde güncel faiz oranları nasıl oldu? 400 bin TL'nin güncel geri ödemesi ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön