17 / 05 / 2024

Halkbank tüm vadelerde yüzde 1'in altına indi

Halkbank tüm vadelerde yüzde 1'in altına indi

Halkbank, konut kredilerinde piyasada yaşanan gelişmelere paralel olarak en iyi çıkış yapan banka oldu.



Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, "Halkbank, konut kredilerinde piyasada yaşanan gelişmelere paralel olarak en iyi çıkış yapan banka oldu. Halkbank, faiz oranını tüm vadelerde yüzde 1'in altına çeken ilk bankaydı. Bankamız, konut kredilerinde sektörün lokomotif bankası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Her yıl kazanmakta olduğumuz pazar payları buna işaret ediyor" dedi.

Halkbank'ın müşterilerine konut kredilerinde, 120 aya kadar vade ve esnek ödeme seçenekleri içerdiğini hatırlatan Kuru, "Ekim ayında yaptığımız indirimle konut kredimlerinde faiz oranlarını 36 ay vadede yüzde 0,88'e, 37-60 ay arası vadede yüzde 0.92'ye; 61-120 ay arası vadede yüzde 0,95 aylık faiz oranı uyguluyoruz. Ayrıca kamu çalışanları ile maaşlarını Halkbank aracılığıyla alanların, diğer bankalardan kullandıkları konut kredilerini masrafsız olarak bankamıza taşıyabilmeleri için Bordro 24 Transfer Konut Kredisi ürünümüzün aylık faiz oranını 144 ay vade için yüzde 0,99. Komisyon almıyoruz."

Emekliliğe 5 Kala Evim Olsun Kredisi ise banka tarafından hizmete sunulan ve bugünün çalışanlarını, emekliliklerini beklemeden ev sahibi yaparak rahat ettirmeyi amaçlayan son derece önemli bir uygulama olduğunu hatırlatan Bilgihan kuru konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Halkbank, Emekliliğe 5 Kala Evim Olsun hizmetiyle emekliliğine 5 yıl ve daha az kalmış, konut almayı planlayan kişilere ihtiyaç duydukları desteği sağlıyor. Uygulama kapsamında, kamu personeli ve kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışanlar emeklilik ikramiyesini ödeme planına yerleştirerek yüzde 0,85'ten başlayan faiz oranı ve 120 aya varan vadelerle Halkbank'tan konut kredisi alabiliyor. Ayrıca, talep doğrultusunda geri ödemelerin ilk taksitleri 2 ay ertelenebiliyor"

Kuru, "Evini Yenile Türkiye" kampanyası ile önemli bir atılım yaptıklarını sözlerine ekledi.

Rakamlarla Halkbank

İkinci çeyrek bakiyesi: 1 milyar 935 milyon TL

İkinci çeyrek pazar payı: Yüzde 5.03

Üçüncü çeyrek bakiyesi: 2 milyar 54 milyon TL

Üçüncü çeyrek pazar payı: Yüzde 5.19

İkinci ve Üçüncü çeyrek net artışı: 118 milyon 710 bin TL

Şube sayısı: 651

Şube başına net artış: 182 bin TL

Tebernus Kireçci/Milliyet 


Geri Dön