Ekonomi

Halkbank'tan esnaflara müjde! 60 ay vadeli 500 bin TL!

Maliye Bakanlığı, esnaf için 100 milyar liralık kredi paketi başlattı. Bu kapsamda Halkbank, 60 ay vadeli yüzde 7,5 faizle 500 bin TL kredi verecek. Peki, Halkbank'tan 60 ay vadeli kredi başvurusu yapan kimler ve şartları neler? Halkbank, esnafa 60 ay vadeli ve yüzde 7,5 faiz oranıyla 500 bin TL kredi sağlayacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı`nın  100 milyar liralık ticari kredi paketinin kullandırımına başlandı. Halkbank, esnafa 60 ay vadeli ve yüzde 7,5 faiz oranıyla 500 bin TL kredi sağlayacak.

Hazine Ve Maliye Bakanlığı'nın esnaf kredi destek ödemeleri başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz ay esnafın finansman ihtiyacını karşılamak için yeni bir finansman paketinin detaylarını açıkladı.

GİRİŞİMCİ YAPISI KORUNACAK

Bakan Nebati esnafa desteğini sürdüreceğini belirterek, "Bu ülke, esnaf kültürünün temelleri üzerinde yükselen, girişimci yapısını her zaman koruyacak. Esnafımıza desteğimiz her daim sürdü ve her daim sürecek. Ekonomi politikamızın temelini ’üretim’ oluşturuyor. Bu memleket için üreteni desteklemek temel hedefimizdir. Bu kapsamda, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında esnaf ve sanatkarlarımıza toplam 100 milyar lira tutarında kredi kullandıracağız. Esnafımızın hizmetine sunulacak krediler, 60 ay vadeye kadar uygun taksitlerle ve yüzde 7,5 faiz oranı ile kullandırılacaktır. Kredilerin şahıs üst limitlerini de 500 bin liraya yükseltiyoruz. Buna ek olarak, İş yeri Edindirme ve Taşıt Kredi limitini de 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz" dedi.

MÜJDE BAKANDAN GELMİŞTİ!

Halk Bankası kanalıyla 100 milyar lira tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi'nde faiz oranlarının yüzde 9,5'tan 7,5'a indirildiğini kaydeden Bakan Muş şunları söyledi:

"Halk Bankası da hazırlığını yaptı, 100 milyar liralık krediden 15 milyar lira hemen gönderilecek. Pazartesi gününden itibaren bu kaynak sizlere gönderilmiş olacak. Siz de esnafa dağıtmaya başlayacaksınız. Geri kalanını da en fazla 4 ay içerisinde illerimize, ilçelerimize, kooperatiflerimize göndermiş olacağız."

Bakan Muş, yeni dönem stratejilerinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir programda belirleneceğini ve bununla ilgili hazırlıkların sürdüğünü bildirdi. Hükümet olarak da hep esnaftan yana olduklarını ifade eden Bakan Muş, esnafın sosyal bir görev üstlendiğini dile getirdi. Esnafın sosyolojik anlamda ülkenin en önemli sigortalarından biri olduğunu belirten Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Esnaf, bulunduğu bölgede, ilde, ilçede, mahallede itibar edilen insanlar. Bu açıdan bu yapımızı güçlendirerek, sürdüreceğiz. Yapacağımız düzenlemelerle, atacağımız adımlarla esnaf tarafında olacağımızı mutlaka bilmenizi isterim. Esnafın aleyhinde hiçbir düzenlemeye müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Çünkü çok büyük bir aileyiz, kitleyiz" dedi.

Piyasalar Aralık'ı bekliyor! Analistler peş peşe açıkladı! Yarın için flaş tahmin geldi!
Asgari ücret kesinlikle bu kadar olmayacak! Resmi açıklama geldi
Çalışanlara yemek ve ısınma yardımı geliyor!