04 / 05 / 2024

Haluk Sur, çEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Haluk Sur, çEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İstanbul Point Otel 'de gerçekleştirilen çEDBİK Genel Kurulu 'nda Ali Nihat Gökyiğit 'e Kurucu Onursal Başkan unvanı verilirken, yeni dönem Yönetim Kurulu başkanlığına Haluk Sur seçildi. Emre çamlıbel, Erdinç Varlıbaş ve Ayşe Hasol Erktin de asil üye oldu



çEDBİK Yönetim Kurulu Başkanlığına Haluk Sur seçildi. 26 Nisan 2011 tarihinde İstanbul Point Otel 'de gerçekleştirilen çEDBİK Genel Kurulu 'nda Ali Nihat Gökyiğit 'e Kurucu Onursal Başkan unvanı verilirken, yeni dönem Yönetim Kurulu başkanlığına Haluk Sur seçildi.

Melih şžimşek , Hırant Kalataş, Pınar Saklıyan Koçali, Tunç Korun, Emre çamlıbel, Erdinç Varlıbaş ve Ayşe Hasol Erktin 'in asil üye olarak seçildiği toplantıda,Dr. Duygu Erten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olurken, Prof. Pınar Mengüç, Cihan Karamık, Özden Başıbüyük, İsmet Güran Gökyay ve Kemal Okumuş ise yedek üye olarak seçildi.
 
Halen ULI Türkiye başkanlığı görevini de yürüten Haluk Sur , Genel Kurul sonrasında yaptığı konuşmada çok kıymetli bir emaneti devraldıklarını belirterek, eski konut stoğu yenilenirken enerji verimliliği yüksek yeşil binaların daha da önem kazanacağını ve değer açısından ayrı bir lig oluşturacağını vurguladı. Sur, yeni yönetimle beraber bundan sonraki çalışmaları layıkıyla yürüterek   devraldıkları emaneti özenle koruyacaklarını söyledi.
 
çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (çEDBİK), 2007 yılında Türkiye 'deki yapı sektörünün sürdürülebilir ilkeler ışığında gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur.                        

Ekolojik sorunların arttığı günümüzde, bütüncül bir yaklaşım ve ekolojik duyarlılıkla inşa edilmiş bina ve yerleşimler aracılığıyla daha sağlıklı yaşam ortamlarına kavuşulması inancıyla hareket eden çEDBİK, toplumsal farkındalığı arttırmak ve inşaat sektörünü bu ilkeler ışığında üretim yapmaya teşvik etmek amacıyla eğitimler düzenlemekte, yerel yönetimler, üniversiteler ve konunun tüm ilgilileri ile örnek projeler ve çalışma modelleri geliştirmekte ve yaygınlaşması için çalışmaktadır.


Geri Dön