02 / 05 / 2024

Hamdi Akın: İhaleye girip zarımızı atacağız!

Hamdi Akın: İhaleye girip zarımızı atacağız!

Akfen Holding Başkanı Hamdi Akın, Başkent Doğalgaz için yapılacak üçüncü ihaleye de gireceklerini belirterek, 'ihaleye girip zarımızı atacağız. Bu sefer ne olur bilmiyorum. Belki bu ihalede birinci oluruz' diye konuştu...



 Karamehmet para yatırmadı
çukurova'nın patronu Mehmet Emin Karamehmet ile Kazancı Holding'in eski ortaklarından Mehmet Kazancı, geçen yıl birlikte MMEKA şirketini kurarak özelleştirme ihalelerine atılmıştı. MMEKA, Başkent Doğalgaz ile İstanbul Boğaziçi ve istanbul Anadolu Yakası elektrik dağıtım ihalelerini kazanmıştı. Ancak MEKA, Başkent Doğalgaz için gerekli 1.2 milyar doları bulamadı ve bu ay ışında ihale iptal edildi. MMEKA'nın ihale başmda yatırdığı 92.6 milyon dolarlık teminat da yanmış oldu.

Yıl sonuna kadar sonuçlanacak
Maliye Bakanı Mehmet şžimşek, Başkent Doğalgaz'da yeni ihaleye hemen çıkılması için Özelleştirme Ü®daresi'ne talimat verdiğini açıklamıştı. şžimşek, ihalenin Hazira   ya da Temmuz'da yapılacağını ve yıl sonuna kadar da sonuçlandırmayı planladıklarını söylemişti. Havalimanı işletmeciliğinden turizme, limancılıktan enerjiye pek çok alanda faaliyet gösteren ve TAV'ın da patronu olan Akfen Holdlng'iıfBaşkanı Hamdi Akın, Başkent Doğalgaz ihalesine bir kez daha katılacaklarını ifade etti.
 

A Girip zarımızı atacağız
Bu güne kadar yapılan her iki Başkent Doğalgaz ihalesine de teklif verdiklerini hatırlatan Hamdi Akın sözlerini şöyle sürdürdü:
'Yapılacak üçüncü Başkent Doğalgaz ihalesine de katılacağız. Yani üçüncüye de varız. Yine ihaleye girip zarımızı atacağız. Ama bu sefer ne olur bilmiyorum. Belki bu ihalede birinci oluruz. Biz, Ankara'yı da Başkent Doğalgaz'ı da yakından tanıyoruz. O nedenle de bize uzak bir yapı olmadığını düşünüyoruz. Yapılacak ihaleyi yakından izliyoruz.'
Posta


Geri Dön